لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۳۰

هشدار سیاستمداران و فعالان حقوق بشر کانادا درباره اردوگاه اشرف


هشدار سیاستمداران و فعالان حقوق بشر کانادا درباره اردوگاه اشرف
هشدار سیاستمداران و فعالان حقوق بشر کانادا درباره اردوگاه اشرف

با نزدیک شدن به تاریخ ضرب الاجل دولت عراق برای تخلیه اردوگاه اشرف و انتقال ساکنان آن به دیگر کشورها، سیاستمداران و فعالان حقوق بشر کانادا نسبت به ابهام در وضعیت اعضای سازمان مجاهدین خلق و سرنوشت آن ها ابراز نگرانی شدید کرده اند.

دولت عراق از رهبران سازمان مجاهدین خلق خواسته است تا بیش از ٣٤٠٠ ایرانی ساکن اردوگاه اشرف را تا پایان سال میلادی جاری از اردوگاه اشرف خارج کند.

رسانه های کانادا طی روزهای اخیر گزارش داده اند که نمایندگان پارلمان در اتاوا در جلسه کمیته فرعی حقوق بشر بین الملل هم صدا به وضعیت اتباع ایرانی مقیم اردوگاه اشرف و وضعیت «دشوار و خطرناک این آوارگان در عراق» ابراز نگرانی شدید کرده اند.

این کمیته پارلمانی دولت فدرال کانادا همچنین از ایالات متحده خواسته است تا به تعهدات اخلاقی و قانونی خود در قبال ساکنان اردوگاه اشرف عمل کند و پس از خروج نیروهای نظامی ایالات متحده از عراق، این افراد را فراموش نکند.

بنا به گزارش روزنامه تورنتو استار، کمیته فرعی حقوق بشر بین الملل پارلمان کانادا طی دو هفته گذشته با حضور تعدادی شاهد در مورد وضعیت ساکنان اردوگاه اشرف تشکیل جلسه داد و درباره احتمال استرداد اعضای سازمان مجاهدین خلق در اردوگاه اشرف به ایران و یا کشته شدن آن ها به دست ارتش عراق هشدار داده است.

تورنتو استار می نویسد «مایکل کوکاسی، دادستان پیشین ایالات متحده و از حامیان سرسخت محافظت از ساکنان اردوگاه اشرف، وسلی مارتین و سرهنگ پیشین ارتش ایالات متحده، از جمله افرادی بوده اند که در جلسه های متعدد مجلس عوام کانادا شهادت داده اند.

تورنتو استار به نقل از دادستان پیشین ایالات متحده می نویسد «دولت عراق تصریح کرده است که با نیروهای نظامی خود وارد این اردوگاه خواهد شد. یا این افراد را می کشد و یا آن ها را در داخل عراق و به مناطقی منتقل خواهد کرد که از دید و دسترس جامعه بین الملل دور باشند».

این روزنامه همچنین می نویسد «وسلی مارتین، سرهنگ بازنشسته ارتش ایالات متحده در جلسه پارلمان کانادا گفته است ما اشتباهات زیادی مرتکب شده ایم و افراد بسیاری بهای سنگینی را برای این اشتباهات پرداختند و تا زمانی که وقت قدم های مثبتی بردارند، ٣٤٠٠ ساکن اردوگاه اشرف قربانیان بعدی این تصمیم گیری ها خواهند بود».

اروین کاتلر، نماینده لیبرال پارلمان و وزیر دادگستری پیشین دولت فدرال کانادا در یادداشت خود در روزنامه تورنتواستار نوشته است کمیته فرعی پارلمان با اکثریت آرا قطعنامه ای را تصویب کرد که در آن از دولت کانادا و شرکای بین المللی آن خواسته شده است تا اقدام فوری و عاجل اتخاذ کنند تا جان ساکنان اردوگاه اشرف به خطر نیافتد.

آقای کاتلر که معاونت این کمیته پارلمانی را به عهده داشت، گفت که کمیته متبوعش از دولت عراق خواسته است تا ضرب الاجل تخلیه اردوگاه اشرف را تمدید کند و اجازه ورود گروه های امدادی و ناظران بین المللی به اشرف را صادر کند تا نمایندگان این نهادها و ساکنان بتوانند با ساکنان اردوگاه مصاحبه کرده و شرایط آنان را برای پناهندگی تعیین کنند.

آقای کاتلر افزوده است ما از دولت کانادا خواستیم تا در همکاری با شرکای بین المللی خود، خواهان تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد شوند تا برای حفظ امنیت پناهندگان اردوگاه اشرف یک نیروی محافظتی در آنجا مستقر کند.

آقای کاتلر که از چهره های سرشناس منتقد سیاست های دولت جمهوری اسلامی است، گفته است ممکن است جان پناهندگان اشرف حتی تا پیش از ٣١ دسامبر، زمان تعیین شده از سوی دولت المالکی برای تخلیه ساکنان آن، در امان نباشد.

با وجود رایزنی های ماه های گذشته مقامات سازمان ملل متحد، کشورهای اروپایی و برخی از نمایندگان پارلمان کانادا و فعالان حقوق بشر برای تمدید ضرب الاجل تخلیه اردوگاه اشرف توسط عراق، دولت نوری المالکی هنوز واکنشی به این درخواست ها نشان نداده و به نظر نمی رسد تمایلی به تغییر زمان تخلیه این اردوگاه داشته باشد.

نیروهای نظامی عراق تا به حال دو بار به اردوگاه اشرف حمله کرده اند و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر و سازمان ملل متحد کشته و زخمی شدن تعدادی از ساکنان این اردوگاه را تایید کرده اند.

«کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل متحد» ساکنان اشرف را پناهنده خوانده و عدم دسترسی به اعضای آن در داخل اردوگاه را محکوم کرده است.

نام سازمان مجاهدین خلق ایران در فهرست گروه های تروریستی کانادا و آمریکا قرار دارد.


XS
SM
MD
LG