لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۴۳

خزانه داری آمریکا یکی از حامیان مجاهدین خلق را احضار کرد


خزانه داری آمریکا یکی از حامیان مجاهدین خلق را احضار کرد
خزانه داری آمریکا یکی از حامیان مجاهدین خلق را احضار کرد

روزنامۀ نیویورک تایمز در شمارۀ روز سه شنبۀ خود، طی مقاله ای به قلم اسکات شین، به احضاریه ای پرداخته که از سوی وزارت خزانه داری آمریکا برای یکی از مقامهای پیشین این کشور که طی ماههای گذشته سخنرانیهایی در دفاع از سازمان مجاهدین خلق ایران کرده است، ارسال شده:

بیش از یک سال است که برخی مقامات شاخص پیشین آمریکایی با دریافت مبالغ هنگفت از سازمان مجاهدین خلق، که در آمریکا در فهرست گروههای تروریست است، برای این گروه سیاسی سخنرانی کرده اند.

بسیاری از آنها تلاش کرده اند تا نام مجاهدین را پس از پانزده سال از فهرست تروریستی آمریکا خارج کنند.

اکنون به نظر می رسد وزارت خزانه داری آمریکا تحقیقی را آغاز کرده تا ببیند آیا مبالغی را که سخنرانان از سازمان مجاهدین دریافت کرده اند، ازساختار خود این سازمان تأمین می شده یا نه.

براساس قانون آمریکا، شهروندان این کشور از کار با گروههای شناخته شدۀ تروریستی منع شده اند.

ادوارد رِندِل، فرماندارپیشین پنسیلوانیا که دموکرات و از سخنگویان سازمان مجاهدین است، می گوید که احضاریه ای دریافت کرده تا برای بررسی مبالغی که بابت سخنرانیهایش از مجاهدین دریافت کرده، در دادگاه حاضر شود.

ارسال این احضاریه برای آقای رندل، این احتمال را قوت می بخشد که دیگرمدافعان مجاهدین نیز که از سخنرانان این سازمان بوده اند، از جمله شماری از مدیران پیشین اف بی آی و سی آی ای، مورد پرسش قرار گیرند. دریافت احضاریۀ خزانه داری آمریکا توسط ادوارد رندل، بدواً در روزنامۀ واشنگتن تایمز گزارش شد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده از ابراز نظر در مورد اینکه تحقیقی در این خصوص درجریان است یا نه، خودداری ورزیده است.

ادوارد رندل، دموکرات شناخته شده ای که احضاریۀ خزانه داری را دریافت کرده است می گوید طی هشت ماه اخیر، از ژوئیه تا کنون، درازای هفت، هشت سخنرانی که در دفاع از سازمان مجاهدین خلق و ترغیب به حذف آنها از فهرست گروههای تروریستی در آمریکا کرده، ۱۵۰ تا ۱۶۰ هزار دلار دریافت کرده است.

وی می افزاید که مجاهدین به او گفته اند این مبلغ از سوی هوادارانِ ایرانی- آمریکاییِ آنها تأمین شده است، نه خود این سازمان.

فرماندار سابق ایالت پنسیلیونیا و از رؤسای پیشین کمیتۀ ملی حزب دموکرات، از این بابت ابراز شگفتی کرده که وزارت خزانه داری پس از این مدت، بیش از یک سال، برای وی احضاریه فرستاده است. او می گوید طی سال اخیر درآمد فراوانی داشته، اما نیازی به این پول نداشته است و حاضر نیست حیثیت خود را فدای پول کند.

رندل می گوید همزمان با کندوکاو وزارت خزانه داری آمریکا، وزارت امورخارجۀ این کشوراز وی و چندین مقام پیشین دیگر آمریکایی خواسته اند تا به عنوان رابطان غیرمستقیم میان آن وزارتخانه و سازمان مجاهدین خلق، به ویژه در جریان گفتگوهای فشرده در پی تخلیۀ اردوگاه اشرف درشمال بغداد- عمل کند.
به عنوان نخستین گام برای ترک عراق، هیلاری کلینتن- وزیر امورخارجۀ ایالات متحده- ازمجاهدین خواسته است تا بیش از ۳۰۰۰عضو خود را که سالهاست ساکن اردوگاه اشرفند، به محلی درنزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد بروند. خانم کلینتن ماه گذشته گفت این انتقال، بر تصمیم دولت وی برای حذف یا عدم حذف نام سازمان مجاهدین خلق از فهرست تروریستی این کشور تأثیر خواهد داشت.
طی هفته های اخیر، حدود ۸۰۰ تن از مجاهدین، از اردوگاه اشرف به مکان تازه رفته اند. اما رهبران سازمان مجاهدین- که مقرشان در پاریس است- طی این مدت، مدام از شرایط اردوگاه تازه شکایت می کنند و سبب نگرانی ایالات متحده و سازمان ملل متحد از عدم انتقال تمامی اعضای مجاهدین از اردوگاه اشرف و احتمال برانگیختن خشم عراقی ها شده اند.
این درحالی است که سال گذشته طی درگیری نیروهای امنیتی عراقی با هواداران مجاهدین در اردوگاه اشرف، دست کم ۳۶ تن از ساکنان این اردوگاه کشته شدند.
ادوارد رندل کشته شدن این تعداد را توسط آنچه وی سلاحهای تأمین شده از سوی آمریکا وعلیرغم قول تأمین امنیت از سوی دولت بوش نامید، شرم آورخوانده است و می افزاید که وی ازاین روی، موافقت کرده که به نفع مجاهدین صحبت کند، و این کار را تنها به قصد کسب درآمد انجام نداده.
سازمان مجاهدین خلق، که از صدام حسین حمایت می کردند، پیشینۀ اجرای عملیات تروریستی علیه جمهوری اسلامی، و پیش ازآن حکومت پهلوی را درکارنامۀ فعالیت خود دارد.

تحقیقی که از سوی مؤسسه پژوهشی رَند در آمریکا انجام شده، حاکی از آن است که در طول دهۀ هفتاد میلادی (دهۀ پنجاه شمسی) دست کم ۶ آمریکایی طی عملیات تروریستی سازمان مجاهدین خلق کشته شدند.

آقای رندل و دیگر مدافعان و حامیان سازمان مجاهدین خلق اما، می گویند که این گروه سالها پیش از این گونه رفتارهای خشونت آمیز دست کشیده است و نام آن باید از فهرست گروههای تروریست خارج شود.

در حالی که گفته می شود برخی سخنرانانی که به نفع سازمان مجاهدین خلق نطق کرده اند، این کار را بدون دریافت وجهی انجام داده اند، اغلب سخنرانان برای هرسخنرانی کوتاه پانزده تا سی هزار دلار دریافت کرده اند.

اما تعدادی از شخصیتهای آمریکایی دیگری که به نفع مجاهدین سخن گفته اند، می گویند احضاریه ای برای آنها ارسال نشده است. برخی از آنها هم حاضر نشدند در این باب اظهار نظر کنند یا به پرسشی در این مورد پاسخی بدهند.

از جملۀ گروههایی که گفته می شود حمایت مالی از نشستها و تبلیغات روزنامه ای و تلویزیونی مجاهدین را تأمین کرده و می کند، کمیتۀ آمریکاییان ایرانی تبار کالیفرنیای شمالی است که ادوارد رندل می گوید شماری ایرانی متمول عضو آنند. این کمیته هنوز به درخواست نیویورک تایمز برای ابراز نظر در این مورد پاسخی نداده است.

درمیان مقامهای پیشین آمریکایی که تاکنون برای مجاهدین خلق سخنرانی کرده اند، این چند تن هستند: دو مدیر پیشین سی آی ای: جیمز ووسلی و پرتر گاس، یکی از مدیران پیشین اف بی آی: لوئیس فریچ، همچنین مایکل موکاسی، یکی از دادستانان کل سابق آمریکا، تام ریج، نخستین وزیر امنیت داخلی آمریکا (تحت دولت پرزیدنت جرج بوش)، ژنرال جیمز جونز، نخستین مشاور امنیت داخلی پرزیدنت اوباما نیز جمهوریخواهان شناخته شده ای چون رودلف جیلیانی، شهردار سابق نیویورک و دموکراتهایی چون هاوارد دین،از فرمانداران پیشین ایالت ورمانت.

گفتنی است که جان سالیوان، یکی از سخنگویان وزارت خزانه داری آمریکا می گوید فعلاً نمی تواند جزئیاتی پیرامون احتمال انجام تحقیقی گسترده تر در این خصوص ارائه دهد، اما شهروندان آمریکایی و آنان که در این کشوراقامت قانونی دارند، عموماً اجازه ندارند به ارائۀ خدمات به سازمان مجاهدین خلق یا هر گروه تروریستی دیگری بپردازند و از دریافت دستمزد برای چنین کارهایی نیز منع شده اند. وی می افزاید که تحقیقاتی، هراز گاه، برای اطمینان خاطر از آنکه کسی قانون را نقض نمی کند، از سوی وزارتخانۀ متبوع وی انجام می گیرد.





XS
SM
MD
LG