لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۳

ادامه معضل دارو در ایران؛ بودجه دارویی تنها برای «۴ یا ۵ ماه» کافی است


داروخانه - دارو
داروخانه - دارو

در حالی که معضل کمبود دارو در ایران در چند ماه گذشته بار دیگر خبرساز شده است، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید با منابع کنونی، تنها می‌توان برخی نیازها را برای «۴ یا ۵ ماهه نخست سال» پوشش داد.

حسینعلی شهریاری می‌گوید اگر تدابیر لازم اتخاذ نشود، با کمبود یا نبود دارو و تجهیزات پزشکی مواجه خواهیم شد.

او افزود هنوز مشخص نشده است که بسیاری از تجهیزات پزشکی با چه ارزی قرار است وارد شوند و منابع آن از چه مسیری تأمین شود.

در حالی که سازمان غذا و داروی ایران درخواست ۱۰۵ هزار میلیارد تومان اعتبار کرده بود، در لایحه بودجه ۱۴۰۲، رقم ۶۹ هزار میلیارد تومان به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص داده شده است.

این رقم نسبت به سال گذشته، حدود ۵.۵ درصد کاهش یافته است که با توجه به افزایش نرخ ارز و تورم به مشکل گرانی و همچنین کمبود دارو و تجهیزات دامن می‌زند.

پیشتر، رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو نیز گفته بود که با اعتبار اختصاص یافته در بودجه سال ۱۴۰۲، پس از ۴ تا ۵ ماه، «باید توی سر خود بزنیم و کاسه چه کنم در دست بگیریم.»

مجتبی بوربور، نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو گفته است به رغم اینکه از مهرماه گفته شده بود شرکت‌های دارویی در تأمین دارو و مواد اولیه مستثنا دیده شوند، «این وعده تا ۵۰ درصد هم تحقق پیدا نکرد.

مقامات وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران تابستان امسال وعده داده بودند تا با اجرای طرح موسوم به «دارویار»، کمبود دارو پس از دو تا سه ماه به «حداقل» کاهش پیدا کند و قیمت داروها به سمت «واقعی شدن» برود اما این اتفاق نیافتاد.

محمدباقر ضیاء، رئیس انجمن داروسازان ایران در این رابطه گفته است که این طرح به مشکلات صنعت بیمه افزوده است. او می‌گوید از ابتدا این طرح درست و دقیق پایه ریزی نشد و امکانات اجرایی و مسأله مالی آن نیز به درستی بررسی نشده بود و تنها روی کاغذخوب به نظر می‌رسد.

کمبود داروها و گرانی آنها در‌ چند ماه گذشته بارها خبرساز شده است و بسیاری برای پیدا کردن داروهای مورد نیاز خود و اطرافیانشان به فضای مجازی متوسل شده‌اند.

شماری از کاربران در واکنش به کاهش اعتبار دارو در لایحه بودجه، به افزایش بیش از ۴۲ درصدی بودجه صدا و سیما نسبت به سال گذشته اشاره کرده‌اند.

آمار دقیق میزان کمبود دارو در ایران مشخص نیست و آمارهای ارائه شده توسط مقامات دولتی شامل داروخانه‌های دولتی می‌شود.

XS
SM
MD
LG