روزنامه گاردين چاپ لندن در مورد افزايش قيمت نفت که در دو سال ونيم گذشته بی سابقه بوده مطلبی دارد و می نويسد ليبی عضو اوپک در بحران است و ايران که رياست اوپک را برعهده دارد با افزايش توليد و صادرات مخالفت کرده و اين دو عامل موجب کاهش عرضه و افزايش تقاضا برای نفت شده و قيمت آنرا به شکل کم سابقه ای بالا برده است.
نيويورک تايمز مداخله قطر در بحران جاری ليبی را يک نقطه چرخش قلمداد کرده و می نويسد قطر دوست ايران، ميزبان ارتش آمريکا و دارای خلاقانه ترين سياست خارجی درمنطقه بی ثبات خاورميانه است . قطر با فرستادن جتهای نيروی هوايی به ليبی يک سياست بلندپروازانه و درعين حال پرمخاطره را دنبال می کند. قطر از يکسو از دموکراسی خواهی ليبی حمايت می کند و نخستين کشورعرب است که حکومت مخالفان قذافی را به رسميت می شناسد و از سوی ديگر با حمايت از سياست عربستان داير بر اعزام نيروی سرکوب دموکراسی خواهان بحرينی سياست دوگانه خود را به نمايش می گذارد.
در همين حال پس از فرانسه و قطر، ايتاليا نيز شورای ملی ليبی را برسميت شناخت. در پيامد ملاقات با مسؤل سياست خارجی شورای ملی ليبی که مخالفين سرهنگ قذافی را در بر می گيرد، فرانکو فراتينی، وزير خارجه ايتاليا، اعلام کرد اين شورا را بعنوان نماينده مردم ليبی برسميت می شناسد. همچنين بامداد دوشنبه نخست وزير ايتاليا برای گفتگو با دولت جديد تونس به آن کشور سفر کرد.
اما وال استريت جورنال درباره فشار تازه حکومت اسلامی بر بهاييان می نويسد تهران با بهره گيری از مشغوليت جهان به مسائل خاورميانه حکم محکوميت رهبران بهايی به هريک ۲۰ سال زندان را تاييد کرد. حکومت خودکامه ايران از اين فرصت که توجه جهان به بحران خاورميانه است استفاده کرده و بهاييانی را که هيچ صدايی ندارند بشدت سرکوب می کند و ضمن خفه کردن جامعه بهايی، با بربريت تمام روياروی همه ايرانيان قرار گرفته است.
وال استريت درمقاله ديگری از توقف ارسال جنگ افزارهای آمريکايی به لبنان خبر داده و می نويسد واشنگتن درپی سقوط دولت حريری و افزايش نقش حزب اله در دولت آن کشور نگران آنست که سلاحها به دست حزب اله بيفتد. البته آموزش نفرات ارتش ضعيف لبنان از سوی آمريکا همچنان ادامه خواهد يافت.
واشنگتن پست با درج خبر حضور جمعيت گسترده مردم دمشق در مراسم خاکسپاری کسانی که در روز جمعه در تظاهرات عليه دولت بشار اسد کشته شدند می نويسد بدون مزاحمت نيروهای امنيتی مراسم خاکسپاری همراه با شعارهای آزادی و دموکراسی سوگواران انجام شد. اين روزنامه به نقل از فعالان حقوق بشر سوری می نويسد با قطع اينترنت و تلفن های همراه تعيين دقيق شمار کشته شدگان ممکن نيست اما کشته شدن دست کم ۸ نفر به دست نيروهای دولتی، تاييد شده است.