یک گزارش تحلیلی علمی که به تازگی در مجله «بیماری های عصبی، جراحی اعصاب و روانپزشکی» چاپ شده، ادعا می کند که کسانی که هرگز ازدواج نکرده اند یا بیوه هستند، بیشتر در معرض به بیماری فراموشی یا آلزایمر هستند.
مجله تایم این تحقیق را منتشر کرده و در آن گفته که نتیجه تحقیق جدید براساس تحلیل داده های ۱۵ پژوهش قبلی است که عملا ۸۰۰ هزار نفر را در اروپا و قاره آمریکا و آسیا مورد ارزیابی قرار داده است.
با این حال، این گزارش می گوید برعکس ذهنیت ها، مجرد بودن یا تنها زندگی کردن، خطر بزرگی برای سلامتی نیست. پیشتر برخی تحقیقات می گفتند که تنها زندگی کردن عوارض خطرناکی دارد.
پژوهشگران دانشگاه لندن که وظیفه تحلیل محتوایی تحقیق های گذشته را بر عهده داشتند، به عوامل تعیین کننده ای مثل سن و جنس و زمان بیماری آلزایمر توجه کردند و متوجه شدند کسانی که هرگز ازدواج نکرده اند، ۴۲ درصد بیش از متاهل ها در معرض بیماری فراموشی هستند. افراد مطلقه یا بیوه هم ۲۰ درصد بیشتر از متاهل ها در معرض بیماری بودند.
به نوشته تایم، پژوهش های دیگر نشان داده که زوج های متاهل، سالم تر از ازدواج نکرده ها هستند؛ دلیل هم این است که همسران ممکن است یکدیگر را به ورزش کردن و تغذیه سالم تشویق کنند، روابط اجتماعی را حفظ کنند، کمتر سیگار بکشند و مشروب الکلی بنوشند و این ها همه به تاخیر فراموشی می انجامند.