موزه مارک تواین که در کنار خانه او در سال ۲۰۰۳ افتتاح شد، این روزها با مشکل نشت آب روبرو شده است.
به گزارش اسوشیتد پرس، رطوبت به پنج هزار شی از شانزده هزار شی موجود در موزه خسارت وارد کرده از جمله به کتابهای چاپ اول مارک تواین و اسباب و اثاثیه متعلق به قرن نوزدهم. موسسه خیریه «هارت فورد» در بیانیه ای گفته است که دویست و بیست و چهار هزار دلار برای مرمت موزه مارک تواین اهدا خواهد کرد.
ساموئل کلمنز
نام اصلی اش ساموئل لنگهورن کلمنز است اما با نام ادبی اش، مارک تواین شناخته می شود. از این نویسنده برجسته آمریکایی تنها یک فیلم موجود است که در شانزدهم فوریه سال ۱۹۰۹ توسط توماس ادیسون گرفته شده است.
خانه مارک تواین واقع در ایالت کانکتیکت آمریکا تنها جایی است که علاقه مندان به خالق «هاکلبری فین» می توانند نگاهی شخصی تر به نویسنده محبوبشان داشته باشند. این خانه، عمارتی باشکوه با معماری ِ نئوگوتیک است که در سال ۱۸۷۴ توسط ادوارد تاکرمن پاتر معمار نیویورکی بنا شد. مارک تواین هفده سال در این خانه زندگی کرد.
آثار درخشانی چون ماجراهای «تام سایر»، «ماجراهای هاکلبری فین» ، «شاهزاده و گدا» و «زندگی روی می سی سی پی» در این خانه خلق شدند.
تام سایر؛ قصه ای واقعی
مارک تواین پیش از آثار داستانی، سفرنامه می نوشت . «تام سایر» ، اولین رمان جدی او بود؛ داستانی که آن را با الهام از دوران جوانی خودش در هانیبال ِ میزوری نوشت.
او، یازده ساله بود که پدرش را در اثر ابتلا به سینه پهلو از دست داد و ناچار شد برای تأمین مخارج خانواده ترک تحصیل کرده و در چاپخانه ها پادویی کند.
انتشار «تام سایر» رویدادی کلیدی در تاریخ ادبیات داستانی آمریکا بود چرا که این نخستین بار بود که جوانی بزهکار قصه خودش را در قالب رمانی با زبان ساده و روان تعریف می کرد.
مبتکر؛ از ماشین تایپ تا بند کرست
بسیاری ، مارک تواین را تنها به عنوان نویسنده می شناسند و کمتر کسی می داند که او بخشی از زندگیش را نیز وقف ابتکارهای علمی می کرد. هر چند از فروش کتابهایش، اندوخته مالی نسبتا خوبی به دست آورده بود اما بیشتر ثروتش را با سرمایه گذاری بر روی همین ابتکارها از دست داد.
مرد خانواده
همسرش اولیویا، از خانواده ای متمول و مذهبی بود. این دو از طریق برادر اولیویا با هم آشنا شدند و اولین قرار عاشقانه شان در یکی از برنامه های کتابخوانی چالرز دیکنز، نویسنده مشهور آن دوران در نیویورک بود.
آنها در ماه فوریه سال ۱۸۷۰ با هم ازدواج کردند. ابتدا در خانه متعلق به پدر اولیویا در نیویورک زندگی می کردند اما یک سال پس از ازدواج به کانکتیکت نقل مکان کردند. مارک تواین و همسرش چهار فرزند داشتند.
مارک تواین سخنوری توانا بود و خانه اش محل رفت و آمد بسیاری از چهره های شاخص سیاسی ، هنرمندان و دانشمندان برجسته آن دوران بود. با این حال، به خانواده اش اهمیت زیادی می داد. او اغلب در کتابخانه برای همسر و فرزندانش بخش هایی از داستان های جدیدش را می خواند.
هاکلبری فین و انزوایی بی پایان
«ماجراهای هاکلبری فین»، در ماه دسامبر سال ۱۸۸۴ منتشر شد. «هاکلبری فین» قصه رفاقت پسر بچه ای سفید پوست با برده ای فراری است که آزادانه و سرخوش بر روی رودخانه می سی سی پی گردش می کنند. بهای این آزادی، انزوا بود. انزوایی که گریبان خود مارک تواین را هم گرفت چرا آن زمان، فضای ادبی آمادگی پذیرش چنین داستانهایی را نداشت.
با اینکه امروز، شاهکارهای مارک تواین بخشی از دروس مدرسه های آمریکاست اما «ماجراهای هاکلبری فین» هنوز بر زخم کهنه تبعیض نژادی نمک می پاشد و برخی، تصویری را که از جیم برده سیاه پوست در کتاب ارائه شده نمی پسندند.