لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۰

بخش ششم: وزارتی در سایه


مرتضی بختیاری که در دولت نهم استانداری اصفهان و پیشتر ریاست سازمان زندان ها را بر عهده داشت پیشنهاد رییس کابینه دهم بود که رای موافق مجلسیان را گرفت و به کابینه دهم راه یافت.

در دوران وزارت وی تا کنون خبری از استیضاح و استعفا نبوده است وی یکی از بی دردسر ترین وزرای کابینه دهم است.

مخالفت جهانی وبالاترین رای مجلس

احمد وحیدی یکی از مردان پیشنهادی احمدی نژاد بود که توانست در سمت وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به کابینه دهم راه یابد.

معرفی او برای تصدی وزارت دفاع دولت دوم احمدی‌نژاد به دلیل قرارداشتن در فهرست هشدار اینترپل با واکنش‌های منفی بین ‌المللی روبرو شد اما در مجلس ایران بالاترین رای اعتماد را در میان همه وزرای کابینه دولت دهم به خود اختصاص داد.

وحیدی از سرداران سپاه پاسداران است و در گذشته فرماندهی سپاه قدس را بر عهده داشته‌. مقامات قضایی آرژانتین وی را به دخالت در انفجار مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس آیرس متهم می‌کنند.

بر اساس خاطرات هاشمی رفسنجانی، احمد وحیدی که در زمان ماجرای مک فارلین مسئول اطلاعات سپاه پاسداران بود، گزارشی از موشک‌های هاگ ارسالی آمریکا به ایران در جنگ ایران و عراق را ارائه کرده بود.

در همین راستا اینترپل (پلیس بین‌الملل) به درخواست دادگستری آرژانتین مبنی بر دخالت داشتن وی در انفجار مرکز همیاری یهودیان و در مقام فرمانده وقت نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حکم جلب بین‌المللی وی را صادر کرد.

در جریان سومین روز از بررسی وزرای کابینه دهم، زمانی که نوبت به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رسید، قوامی یکی ازنمایندگان مجلس که قرار بود به عنوان تنها مخالف سخن بگوید، از طریق منشی مجلس تغییر رای خود را اعلام و دلیل این انصراف را «گستاخی و رجزخوانی رژیم صهیونیستی» درباره سردار وحیدی اعلام کرد و گفت: «برای نشان دادن حمایت کامل و قاطع مجلس از ایشان در برابر این گستاخی صهیونیست‌ها، از وقت مخالفت خود صرف ‌نظر می‌ کنم و نه تنها رای منفی خود را پس می‌ گیرم، بلکه به ایشان رای مثبت خواهم داد».

دیگر نمایندگان نیز با سردادن شعار «مرگ بر اسراییل» حمایت خود اعلام کردند و بدین ترتیب وی با کسب ۷۹/۳۷ درصد آرا از نمایندگان مجلس هشتم، بیشترین درصد جلب اعتماد نمایندگان را به خود اختصاص داد و رسماً به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت دهم انتخاب شد.

این انتخاب واکنش های بین المللی زیادی را به همراه داشت آلبرتو نیسمن دادستان آرژانتین، انتصاب احمد وحیدی به عنوان وزیر دفاع را محکوم و آن را ناقص قوانین بین المللی اعلام کرد و فیلیپ کرولی معاون روابط عمومی وزارت امور خارجه آمریکا به این رای اعتماد مجلس واکنش نشان داد.

اما بی اعتنایی مجلسان و رییس دولت دهم، وحیدی را بر مسند قدرت نشاند.

شاید مخالفت های جهانی را بتوان عامل قوی دانست که این وزیر کابینه دهم همواره را از استیضاح و برکناری مصون نگه داشت.

وزیری که در جلسه استیضاحش حاضر نشد

حمید بهبهانی ۱۵ مردادماه ۱۳۸۷ از سوی محمود احمدی‌ نژاد برای احراز پست وزارت راه و ترابری به مجلس پیشنهاد شد و توانست بار دیگر اعتماد مجلسیان را جلب کند.

این وزیر دولت دهم و استاد راهنمای محمود احمدی نژاد در دوره دکترا تنها وزیر کابینه دهم بود که پای میز استیضاح مجلسیان رفت و در نهایت رای بر عدم صلاحیت گرفت.

این استیضاح یکی از گسترده ترین لابی‌های تاریخ مجلس به شمار می رود که با وجود فشارهای شدید بر نمایندگان استیضاح کننده به انجام رسید.

استیضاح وزیر راه کابینه دهم ابتدا در جلسه غیر علنی برگزار شد تا قانونی بودن آن ثابت شود و سپس جلسه علنی استیضاح با تحریم رییس کابینه دهم و وزیر راه برگزار شد.

نمایندگان موافق و طراحان استیضاح در حالی به کار خود ادامه می دادند که حامیان دولت و مخالفان استیضاح با ارائه تذکرهای مکرر و ایجاد سر و صدا سعی بر ایجاد اختلال در رود جلسه استیضاح داشتند که در نهایت موفق نشدند.

عزیز اکبریان نماینده کرج یکی از موافقان طرح استیضاح افشا کرد بعضی مسئولان دولتی تهدید کرده اند اگر نماینده‌ای به استیضاح رای دهد مردم حوزه نمایندگی وی از امکانات وبودجه محروم خواهند شد. وی با یادآوری آمارهای تلفات جاده ای در ایران گفت: با این شرایط بهتر است که با قاطر سفر کنیم.

با وجود همه تهدیدها بهبهانی با رای اکثریت مجلسیان استیضاح شد و در نهایت رای برکناری گرفت.

وی اولین وزیری بود که در جلسه استیضاح خود حاضر نشد.احمد توکلی در جریان بررسی این استیضاح، فاش کرد که احمدی نژاد به وزیر راه دستور داده در مجلس حاضر نشود و هیچ شبکه خبری این واقعه را پوشش نداد.

بهبهانی در مراسم تودیع خود با ابراز ندامت از عدم حضورش در جلسه استیضاح گفت:عدم حضور من در جلسه استیضاح در راستای منویات و سیاست های رییس جمهوری بود.

در نهایت پس از استیضاح وزیر راه و ترابری، ۳۱ خرداد ماه ۱۳۹۰ با رای مجلس و تایید شورای نگهبان وزارت راه و ترابری با وزارت‌ مسکن و شهرسازی ادغام شد و وزارت راه و شهرسازی تشکیل شد.

هم‌اکنون علی نیکزاد وزیر این وزارتخانه است.

ادامه دارد.............

XS
SM
MD
LG