لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۴:۱۲

سالگرد ناپدید شدن هواپیمای پرواز ۳۷۰ مالزی


يکسال پس از ناپدید شدن هواپیمای مسافربر مالزيايی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

یک سال از مفقود شدن هواپیمای مالزیایی می گذرد

گزارشی که دولت مالزی روز یکشنبه هشتم مارس در نخستین سالگرد ناپدید شدن یک هواپیمای مسافربر بوئینگ ۷۷۷ خود منتشر کرده، حاوی هیچگونه اطلاعاتی تازه‌ای نیست که به روشن شدن سرنوشت ۲۳۹ مسافر و خدمه‌ی آن کمک کند.

اما نجیب رزاق نخست وزیر مالزی می گوید کشورش به جستجو برای یافتن هواپیما ادامه می دهد و امیدوار است این معما را حل کند.

کشتی های مجهز به تکنولوژی های پیشرفته تاکنون جستجو در ۴۴ درصد از یک محدوده ۶۰ هزار کیلومتر مربعی در اقیانوس هند را که حدس زده می شود هواپیما در آن محدوده سرنگون شده باشد به انجام رسانده اند.

در همین حال روز یکشنبه در پکن بستگان مسافران چینی هواپیما با شرکت در مراسمی به مناسبت سالگرد ناپدید شدن هواپیما، بر خواست خود برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد علل منجر به ناپدید شدن هواپیما تاکید کردند.

به گزارش کارولین پرسوتی، خبرنگار صدای آمریکا، مکالمات ۴۰ دقیقه ای کادر پرواز با برج مراقبت فرودگاه از هنگام شروع پرواز تا لحظه ناپدید شدن هواپیما از صفحه رادار تنها اطلاعاتی است که از ۴۰ دقیقه نخست پرواز در دست است.

«شب بخیر مسافران پرواز ۳۷۰» آخرین کلماتی است که از سرنوشت ۲۳۹ نفر پیش از محو شدن از صفحه روزگار برجا مانده است.

اکنون یکسال از آن روز گذشته است و هیچ خبری از آنها در دست نیست. از ساعاتی بعد جستجو، ابتدا از محلی که آخرین مکالمه صورت گرفته بود، آغاز شد. اما محل جستجو، پس از آن که هواپیمایی مالزی اعلام کرد هواپیما به سمت شمال تغییر مسیر و ۷ ساعت دیگر به حرکت خود ادامه داده، تغییر کرد. محل جستجو چندین بار تغییر کرد، اما خبر تازه ای به دست نیامد.

مطابق استاندارد سازمان بین المللی هوانوردی، هواپیماها باید هر ۱۵ دقیقه یکبار موقعیت خود را اعلام کنند اما هواپیمای ۳۷۰ خطوط هواپیمایی مالزی به رادارهای قدیمی مجهز بود که هر یک ساعت یکبار موقعیت خود را اعلام می کرد. حالا پس از گم شدن هواپیمای مالزی سازمان بین المللی هوانوردی می گوید آنها در حال ساخت رادارهایی هستند که هر دقیقه وضعیت هواپیما را اعلام کند.

اولومویوا بنارد علیا از سازمان بین المللی هوانوردی می گوید وقتی ما این سیستم را پیاده کنیم، دائما از وضعیت هواپیما اطلاع داریم و می توانیم محل آن را به سرعت پیدا کنیم.

جستجو با رادارهای زیر دریایی برای شنیدن صدای ضبط شده در جعبه سیاه هواپیمای ۳۷۰ نیز نتیجه ای در بر نداشت. باتری جعبه های فعلی تنها ۳۰ روز دوام می آورد. پس از سقوط پرواز ۳۷۰ خط هوایی مالزی، سازمان هوانوردی آمریکا هواپیماها را ملزم کرد که باتری های ۹۰ روزه در جعبه سیاه خود بگذارند.

برخی متخصصان پیشنهاد کردند که به منظور متمایز کردن صدای اجزای بازمانده هواپیما، فرکانس صدای دستگاه ها تغییر کند. دیوید سوسی، تحلیل گر هوانوردی می گوید: «این یک الگوی مشخص است. الگوی این صدا ممکن است که مثل مورس باشه که حداقل ما منبع صدا را بتوانیم تشخیص بدهیم.»

برخی متخصصان پیشنهاد می کنند جعبه سیاه باید از جنسی باشد که روی آب غوطه ور بماند. یان گی بو- خلبان می گوید:«اگر ما بتوانیم آن را شناور بسازیم هم با چشم قابل ردیابی می شود و هم با دستگاه های الکترونیک، و در نتیجه روند جستجو سریع تر، به صرفه تر و کارآمد تر می شود.»

جستجوی هواپیمای پرواز ۳۷۰ هواپیمایی مالزی، با هزینه ای برابر ۹۰ میلیون دلار گرانترین جستجوی سوانح هوایی تاریخ پرواز هواپیما بوده است و متخصصان می گویند اگر تکنولوژی های مورد نظر آنها به ناوگان هوایی اضافه شود از تکرار این اتفاقات به میزان زیادی کاسته خواهد شد. تغییراتی که اعمال آن حداقل ۷ سال به طول خواهد انجامید.

XS
SM
MD
LG