پس از آنکه دادگاهی در ماه دسامبر گذشته با صدور حکمی اعلام کرد که مسيحيان کاتوليک ميتوانند از نام الله برای ناميدن خدا استفاده کنند، تعدادی از کليساها و معابد با بمب های آتش زا به آتش کشيده شدند. دولت مالزی ضمن محکوم کردن حملات درخواست تجديد نظر در حکم را کرده است.
اگرچه بسياری از مسلمانان در مسجد ملی در کوآلالامپور، پايتخت مالزی اعتقاد دارند که استفاده از کلمه الله مختص به مسلمانان است ولی جامعه مسلمان مالزی در کل هر گونه اعمال خشونت را در اين رابطه رد ميکند.
لورنس اندرو، کشيش کليسای سينت اَن ميگويد که عليرغم اقدامات سريع دولت در دفاع از کليساها، ولی هنوز حملات اخير مسيحيان را نگران ساخته است.
چالز سانتياگو، قانونگزار مخالف حزب حاکم در پارلمان آن کشور دولت را متهم ميکند که با دادن امتيازاتی به مسلمانان توانسته است قدرت را در دست داشته باشد. او به نقل از حزب حاکم (سازمان ملی مالزی متحد) ميگويد که حزب به مردم، به ويژه به مالايی تباران مالزی وعده پشتيبانی، پول و رفاه را ميدهد و تنها از آنها ميخواهد که هر پنج سال يکبار به پای صندوق های انتخابات بروند و به آنها رأی بدهند.
در همين ارتباط ذکريا احمد، استاد علوم سياسی دانشگاه کمک در کوآلالامپور ميگويد که در انتخابات سال ۲۰۰۸ بسيار از مالائی ها به حزب رقيب رأی دادند، و اين امر باعث شد که حزب حاکم از آنها پشتيبانی بيشتر و يا دستِ کم از موضع تند و افراطی آنها در مورد مذهب و نژاد حمايت کند.
يوسری محمد، استاد حقوق دانشگاه بين المللی مالزی معتقد است که جامعه مسلمان مالزی تنها تلاش ميکند که زندگی سنتی خود را حفظ کند. او ميگويد تزريق برخی از ارزش های فرهنگی جوامع ديگر به جامعه مالزی بسيار مخاطره آميز خواهد بود.
آقای احمد افزود که برخی از سياستمداران تصور ميکنند که از طريق ايجاد نفاق ميتوانند به پيروزی دست یابند ولی اکثر مردم مالزی از پديده های مدرن استقبال ميکنند و به تمام نژادها و مذاهب احترام ميگذارند.