لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۵

کشف ارتباط مالاریا و ایمنی بدن بیماران


دانشمندان استرالیایی امیدوارند با مطالعه افرادی که نسبت به بیماری مالاریا ایمنی پیدا کرده اند، واکسنی برای مبارزه با این بیماری تولید کنند.

پژوهشگران «موسسه برنت ملبورن» در استرالیا، پس از بررسی آنتی بادی هایی تولید شده در بدن بزرگسالان و کودکان کنیایی دریافتند که بدن این افراد نسبت به پارازیت های پشه های مالاریا ،ایمن شده اند.

جیمز بیسون، رییس «مرکز برای ایمنی شناسی» و نویسنده ارشد این پروژه پژوهشی می گوید ما در مورد پروتئین به نام «PfEMP1» تحقیق کردیم که پروتئین کلیدی و اصلی بیماری مالاریا محسوب می شود.

وی می افزاید «معما همواره این بوده که نقطه عطف و کلیدی حمله به سیستم ایمنی بدن در برابر مالاریا چیست؟ ما یک پروتئین خاص را پیدا کردیم که نقطه کلیدی حمله به سیستم ایمنی است».

دانشمندان تعداد خاصی از مردم اهل کنیا را پیدا کردند که نسبت به این پروتئین ایمنی پیدا کرده بودند و این به معنای آن است که این پروتئین می تواند عامل مهمی برای تولید واکسن در آینده نزدیک باشد.

این گروه پژوهشی در مورد کودکان بین یک و ده سال و نیز تعدادی بزرگسال تحقیق کردند که چندین بار به مالاریا مبتلا شده بودند. با افزایش دفعات ابتلای این افراد به بیماری مالاریا، میزان تولید آنتی بادی در بدنشان بیشتر شده بود.

بیماری مالاریا در کنیا سالانه یک میلیون قربانی می گیرد.

نتایج این پژوهش حاکی از آن است که « ابتلای مکرر به این بیماری عامل تولید آنتی بادی و پروتئین بیشتر است».

آقای بیسون می گوید بر پایه این تحقیق جدید، برای تولید واکسن، بر تحریک ایمنی بدن و تولید پروتئین تمرکز خواهد شد.

پارازیتی به نام «plasmodium» عامل ابتلای به بیماری مالاریا است که از طریق نیش پشه آلوده به انسان منتقل می شود. تب، سردرد و تهوع از جمله علائم بیماری مالاریا ست و معمولاً ده تا پانزده روز پس از آن نمایان می شوند که پشه فرد را نیش زده است.

اگر بیماری مالاریا درمان نشود می تواند با ایجاد اخلال در انتقال خون به ارگان ها و اعضای حیاتی بدل جان فرد مبتلا را در معرض خطر قرار دهد.

نتایج پژوهش تحقیقی اخیر در «Journal of Clinical Investigation» منتشر شده است. این تحقیق با همکاری «دانشگاه ملبورن» و «موسسه پژوهشی پزشکی کنیا» تکمیل شد.
XS
SM
MD
LG