کامیار علایی هشدار میدهد که خود بیمارستانها ممکن است به مرکز گسترش ویروس کرونا تبدیل شوند و خواستار آن است که وزارت بهداشت ایران در کنار اعلام دقیق مبتلایان به ویروس کرونا دستورالعملهای خود را بازبینی کند.
دکتر علایی، از مدیران انستیتو بینالمللی سلامتی و آموزش در آمریکا در مورد اقدامات ضروری در مقابله با ویروس کرونا به صدای آمریکا گفت: اولین کاری که باید بکنند، اعلام دقیق آمار است. چون بالاخره رو میشود و دیدیم که در موارد اخیر به شکل فوت، گزارش شد.
کامیار علایی افزود: مهمترین مسئله این است که خود بیمارستان ممکن است به مرکز گسترش ویروس تبدیل شود. همان طور که زمان گسترش سارس این مورد را شاهد بودیم که ویروس از چین رسید به تورنتو در کانادا و ۱۲۰ نفر مبتلا شدند. برای همین موارد پیشگیری در بیمارستان برای کارکنان و دیگر بیماران باید جدی مورد توجه قرار گیرد.
سارس ویروسی بود که در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ در جنوب چین شایع شد که مشکلات حاد تنفسی را در مبتلا ایجاد میکرد.
دکتر علایی در ادامه گفت: مسئله مهم بعدی بررسی تعداد افرادی است که با مبتلایان در تماس بودهاند. در همین هفتهای که گذشته هر مبتلایی دستکم چهار نفر دیگر را مبتلا کرده است. به همین دلیل باید اینها را شناسایی کنند و ببینند چرا مبتلا شدهاند چون ممکن است از کسی باشد که از چین آمده است و یا سابقه سفر داشته است.
او همچنین به مردم ایران توصیه کرد: اگر علائم سرماخوردگی دارند و در تماس با کسی بودهاند که در چند هفته پیش از چین آمده، خود را به مرکز درمانی معرفی کنند. از ماسک استفاده کنند، دستها را دستکم ۲۰ ثانیه با صابون بشویند و سعی کنند از دست دادن و روبوسی کردن خودداری کنند. اینها باعث میشود درصد ابتلا کم شود و اگر فردی مشکوک به ابتلا وجود دارد، موارد انتقال جلوی آن گرفته میشود.
کامیار علایی در مورد این که چرا زمان اعلام خبر ابتلا به ویروس کورونا در ایران تا زمان مرگ خیلی نزدیک بوده گفت: به احتمال زیادی افرادی که در پی ابتلا به ویروس کورونا درگذشتند، پیشتر این بیماری را گرفته بودند چون کسی که مبتلا به این ویروس شده حدود دو هفته طول میکشد تا علائم آن دیده شود.
دکتر علایی همچنین خاطرنشان کرد: آخرین کاری که در ایران و پس از گزارشها در مورد ویروس کرونا انجام شد، تشکیل کمیتهای کشوری بود که متاسفانه خیلی دیر است. این کمیته را خیلی زودتر باید تشکیل میدادند تا راههایی را بررسی کنند که ویروس به کشور وارد نشود و نه این که بگذارند ویروس بیاید و کشته هم بدهد بعد ببینند چه کار میخواهند بکنند.