لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۵

تکنولوژی نامرئی کردن ابزارآلات جنگی در نمايشگاه لندن


تکنولوژی نامرئی کردن ابزارآلات جنگی در نمايشگاه لندن
تکنولوژی نامرئی کردن ابزارآلات جنگی در نمايشگاه لندن

در بزرگترين نمايشگاه تسليحات و ابزار جنگی در لندن برای اولين بار پوششی برای نامرئی کردن تانک ها و کشتی های جنگی به نمايش گذاشته شد.

دهه گذشته، دهه ای بسيار پربار در زمينه تجارت سلاح های جنگی بوده است، اما هم اکنون دلالان اين سلاح ها نگرانند که کاهش بودجه های نظامی و تقليل ميزان مأموريت های نظامی در افغانستان، به اين تجارت لطمه بزند.

بهترين مزيت در مبارزه با دشمن، نامرئی بودن است. با استفاده از صفحه هايی با فناوری بسيار بالا، تانکها، هليکوپترها و ديگر ابزارآلات جنگی می توانند شکلی متفاوت و بی خطر به خود بگيرند، يا حتی کاملا نامرئی شوند.

اين ويژگی تنها يکی از صدها نوآوری جديد در ابزارآلات نظامی است که در نمايشگاه بين المللی تجهيزات دفاعی و امنيتی در لندن به نمايش گذاشته شد. ١٢٠٠ توليد کننده اين تجهيزات در نمايشگاه شرکت داشتند.

پدره جولند، از شرکت بی ای ئی سيستمز، توضيح می دهد که شنل نامرئی که «ادپتيو» نام دارد او را به ياد فيلم های هری پاتر می اندازد. آقای جولند می گويد: آنچه ملاحظه می کنيد طيف حرارتی شنل نامرئی هری پاتر است که تنها با اشعه مادون قرمز می شود ديد. اين را بر روی خودرو قرار می دهيد و می توانيد دشمن را گول بزنيد تا فکر کند چيز ديگری دارد می بيند.

صفحه های شش گوش می توانند حرارت فضای پشت زمينه را نشان دهند و يا شکل اتوموبيلی بی خطر را تقليد و از اين طريق دشمن را گمراه سازند.

صفحه های استتاری می توانند نوساناتی در حرارت ساتع شده از خودرو ايجاد کنند که قادر است تصويری گمراه کننده از خودرو به دشمن بدهد. نرم افزار بکار رفته در اين صفحه ها به کاربر اين امکان را می دهد تا با توجه به شرايط خاص، شکلی منحصربفرد به تانک يا وسيله نقليه خود بدهد.

اينگونه سيستم ها با اين هدف طراحی شده اند تا سِنسورهای حرارتی را که معمول ترين فناوری بکار گرفته شده در تشخيص هويت خودروهای دشمن است، گمراه کنند.

طی چهار روزِ اين نمايشگاه، ٢٠ هزار تاجر و متخصص ابزارآلات نظامی از آن ديدن کردند.

نمايشگاه مملو بود از آخرين تحولات نظامی، از هواپيماهای بدون سرنشين گرفته تا رنگ های استتاری که روی بدن انسان از آنها استفاده می شود.

دلالان سلاح های جنگی و خريداران و فروشندگان از سراسر دنيا، به اين نمايشگاه آمده بودند، اما کاهش بودجه های نظامی در بسياری از کشورهای بزرگ، تهديدی برای تجارت اين ابزارآلات محسوب می شود. کاهش حضور کشورها در افغانستان، می تواند تأثيراتی جدی بر روی تجارت سلاح های نظامی بگذارد.

به گفته کارشناسان، شرکت ها بدون قراردادهای عمده برای ساخت هواپيما، کشتی و محصولات نظامی ديگر، نمی توانند موفقيت طولانی مدت خود را تضمين کنند.

طی دهه ای که گذشت، کشمکش های عمده در کشورهايی چون عراق و افغانستان، تجارت تسليحات نظامی را بسيار پربار و برکت کرد. اما کارشناسان هم اکنون می گويند اين دوران به پايان رسيده است. به گفته آنها اين شرکت ها بايد هم اکنون توجه خود را بر روی گرفتن بودجه های نظامی ملی بگذارند. اين کار به معنی سرمايه گذاری در زمينه های غيرنظامی است.

شرکت های دفاعی به دنبال راه های جديد برای کمک به اين صنعت هستند. تعدادی از آنها به دنبال فروش سلاح هايی هستند که از افغانستان بيرون آمده، و تعدادی ديگر نيز تمرکز خود را بر روی مبارزه با جنگ های نرم افزاری و برقراری امنيت اينترنتی گذاشته اند.

شرکت های ديگری نيز در پی سرمايه گذاری در امنيت مدنی و صنعت های ديگر هستند تا بتوانند کاهش بودجه خود را جبران کنند. اين مسير، به گفته کارشناسان، برای شرکت هايی که بر روی تکنولوژی کار می کنند ساده تر خواهد بود چرا که می توانند به اينطريق کامپيوترها و تجهيزات جاسوسی با کاربردهای متنوع را به بازار، ارائه کنند.

XS
SM
MD
LG