لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۹:۴۵

اخراج دیپلمات های لیبیایی از لندن


دیپلمات هایی که در کنفرانس لیبی در لندن شرکت کرده اند
دیپلمات هایی که در کنفرانس لیبی در لندن شرکت کرده اند

بریتانیا پنج دیپلمات لیبیایی را اخراج کرده است. دلیل این اقدام تهدید برای امنیت بریتانیا اعلام شده است. هنوز روشن نیست که آیا دیپلمات هایی که روز چهارشنبه اخراج شدند از هواداران معمر قذافی هستند یا نه.

بریتانیا بخشی از ائتلاف بین المللی حمله های هوایی برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است. دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا روز چهارشنبه به نمایندگان کشورش گفت دولت او هنوز در مورد تحویل اسلحه به شورشیان لیبی تصمیم نگرفته است. وی اضافه کرد قطعنامه سازمان ملل متحد لزوما کمک به غیرنظامیان را در شرایط خاص رد نمی کند. در همین حال سرگئی لائوروف، وزیر امورخارجه روسیه روز چهارشنبه علیه مسلح ساختن شورشیان هشدار داد و گفت مسکو با بیانیه دبیرکل ناتو که عملیات نظامی در لیبی برای حفاظت از مردم انجام می گیرد و نه مسلح ساختن آنان ،موافق است. روسیه به قطعنامه سازمان ملل متحد رای نداده و گفته است حملات هوایی بین المللی از ماموریت سازمان ملل فراتر رفته است.

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت قطعنامه سازمان ملل متحد که ائتلاف هوایی متحدین را مجاز دانسته، به کشورها اجازه می دهد شورشیان را مسلح کنند، هرچند تاکنون چنین تصمیمی گرفته نشده است. آلن ژوپه وزیر امورخارجه فرانسه گفت پاریس آماده است درباره تحویل اسلحه به نیروهای ضد قذافی بحث کند.

پیش از این باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا اعلام کرده بود که جناح قذافی می داند دوره فرمانروایی او به نقطه پایان رسیده است. پرزیدنت اوباما روز سه شنبه در یک مصاحبه تلویزیونی گفت حلقه محاصره قذافی تنگ تر می شود و اطرافیانش تشخیص می دهند که روزهای آخر فرا رسیده است. آقای اوباما گفت جامعه بین المللی اینک نیاز دارد تا با افزایش فشار دیپلماتیک قذافی را وادار به کناره گیری کند.

نیروهای بین المللی بیش از یک هفته است که برای اجرای ماموریت سازمان ملل متحد در ایجاد یک منطقه ممنوعه پروازی بر فراز لیبی، مواضع نیروهای هوادار قذافی را بمباران می کنند. قدرت های جهانی همچنین تحریم های مالی علیه دولت قذافی وضع کرده اند. روز سه شنبه در اجلاس لندن بیش از ۴۰ کشور و سازمان بین المللی موافقت خود را با برکناری قذافی و مذاکره با رهبران مخالفان برای انتقال قدرت در لیبی اعلام کردند. هرچند تغییر رژیم هدف اعلام شده قطعنامه سازمان ملل متحد نیست، اما ده ها کشور به این نتیجه و توافق رسیده اند که قذافی مشروعیت خود را از دست داده و ناگزیر است قدرت را رها کند.

شرکت کنندگان در کنفرانس لندن همچنین توافق کردند تا کمک های انسان دوستانه برای مردم لیبی جمع آوری کنند. این مقام ها گفته اند به رهبران مخالفان برای تشکیل یک دولت موقت و ایجاد یک گروه تماس برای تعیین آینده لیبی کمک خواهند کرد. قرار است این گروه نخستین جلسه خود را در قطر تشکیل دهد.

خانم کلینتون، ژوپه و ویلیام هیگ، وزیران امورخارجه آمریکا، فرانسه و بریتانیا در کنفرانس لندن با یکی از رهبران ارشد مخالفان لیبی ملاقات کردند، در حالی که شورای موقت ملی شورشیان بیانیه ای درباره آرمان های خود برای یک لیبی دموکرات منتشر کرده است. ولیعهد قطر، که کشورش به عملیات گشت بر فراز لیبی پیوسته ، قذافی را ترغیب به کناره گیری کرده تا از خونریزی بیشتر اجتناب شود. وی افزود مساله واگذاری سلاح به مخالفان در صورت ناکامی حمله های هوایی در دفاع از غیر نظامیان مطرح است.

در همین حال وزیر امورخارجه ایتالیا نیز گفته مذاکرات برای تامین خروج رهبر لیبی جریان دارد. پیش از این وی ابراز امیدواری کرده بود تا یک کشور آفریقایی به قذافی پناهندگی دهد.

XS
SM
MD
LG