لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۳

نخست وزیر لیبی آزاد شد


نخست وزیر لیبی، علی زیدان- آرشیو
نخست وزیر لیبی، علی زیدان- آرشیو
علی زیدان، نخست وزیر لیبی توسط افراد مسلح گروگان گرفته و به محل نامعلومی برده شده بود آزاد شد.
هنوز اطلاعات دقیق درباره چگونگی آزادی وی منتشر نشده است.
آقای زیدان ساعتی پس از آزادی در جلسه هیات دولت حاضر شد و تلویزیون لیبی وی را در دفتر کابینه نشان داد.

انتظار می رود وی طی نطقی خطاب به مردم لیبی توضیح دهد که اتفاق افتاده بود.

روز پنجشنبه دولت لیبی با صدور بیانیه ای که در سایت رسمی دولت منتشر شد، اعلام کرده بود مهاجمان رئیس دولت موقت را از هتل محل اقامتش ربوده و به محل نامعلومی برده اند.
بر اساس گزارش ها شاهدان می گویند افراد مسلح، بامداد روز پنجشنبه نخست وزیر لیبی را از هتل کورنثیا، محل اقامت وی در طرابلس ربودند و او را داخل کاروان خودروهایی که بیرون هتل منتظر بود، بردند.

ربایش جسورانه نخست وزیر لیبی پس از آن صورت گرفت که شبه نظامیان تهدید کرده بودند به عملیات اخیر نظامی آمریکا که به دستگیری یکی از سران القاعده به نام ابو انس اللیبی در طرابلس منجر شد، واکنش نشان خواهند داد.

گروهی از شورشیان سابق لیبی که به «اتاق عملیات انقلابیون لیبی» شهرت دارند، مسوولیت ربایش علی زیدان را به عهده گرفتند. آنان گفتند که نخست وزیر را «دستگیر» کرده اند. این گروه دولت زیدان را متهم کرده اند که در عملیات نیروهای ویژه آمریکا در روز شنبه - که به دستگیری ابو اناس اللیبی رهبر ارشد القاعده در طرابلس انجامید - مشارکت داشته است.

دولت لیبی سعی کرده بود نشان دهد با عملیات آمریکا ارتباطی نداشته است. اما شبه نظامیان و دیگر لیبیایی ها از اینکه نیروهای آمریکایی در خاک لیبی این عملیات را انجام داده اند، خشمگین هستند.

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از دستگیری ابو اناس حمایت کرد و آن را «قانونی و مناسب» خواند و گفت شکایت دولت لیبی پایه ای ندارد و اللیبی در دادگاه محاکمه خواهد شد.

جنیفر پساگی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در همراه ویز امور خارجه در سفر است، گفت آمریکا ربودن نخست وزیر لیبی را مد نظر دارد و با مقامهای آن کشور در ارتباط است.

ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا ربودن نخست وزیر لیبی را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری وی شد. وی همچنین تاکید کرد روند انتقال سیاسی در لیبی باید ادامه یابد.

زیدان که دارای اختیارات اجرایی است، برای متحد کردن کشور و بازسازی آن پس از سقوط معمر قذافی با مشکل مواجه بوده است. نیروهای شورشی محلی و گروه های جهادی بخش زیادی از لیبی را در کنترل خود دارند.
در شرق لیبی شبه نظامیان منطقه از دولت مرکزی می خواهند خودمختاری بیشتری به آنها بدهد.

شبه نظامیان لیبی سابقه حمله به اماکن دیپلماتیک خارجی را نیز دارند. سفارت روسیه اخیرا مورد حمله قرار گفت و پیشتر نیز به سفارت فرانسه و کنسولگری آمریکا در بنغازی حمله شده بود. در حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی که اوایل سال جاری میلادی رخ داد، کریستوفر استیونز سفیر آمریکا و چند شهروند دیگر آمریکا در لیبی کشته شدند.

العربیه تصاویری را پخش کرد که به گفته این شبکه علی زیدان را در حالی که چندین مرد در لباس غیرنظامی او را محاصره کرده بودند، نشان می داد.
XS
SM
MD
LG