لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۳

شورای امنيت سازمان ملل برای رسيدگی به اوضاع ليبی تشکيل جلسه می دهد


شورای امنيت سازمان ملل برای رسيدگی به اوضاع ليبی تشکيل جلسه می دهد
شورای امنيت سازمان ملل برای رسيدگی به اوضاع ليبی تشکيل جلسه می دهد

دبير کل سازمان ملل می گويد از سرکوب مرگبار معترضان ضددولتی در ليبی برآشفته است و به معمر قذافی، رهبر ليبی، گفته است فوراً حملات به تظاهرکنندگان آن کشور را متوقف کند. آقای بان گفت صحنه های بمباران هوايی معترضان توسط دولت ليبی را که نقض جدی قوانين بين المللی حقوق بشر است، ديده است. دبيرکل سازمان ملل گفت که به آقای قذافی تذکر داده است که حق بيان و اجتماعات بايستی کاملاً مورد حمايت قرار گيرد.

قرار است شورای امنيت سازمان ملل يک اجلاس مشورتی فوری را بامداد امروز، سه شنبه، برای رسيدگی به اوضاع ليبی تشکيل دهد. ابراهيم دباشی، معاون سفير ليبی در سازمان ملل که خواستار برکناری معمر قذافی شده است، برای تشکيل اين جلسه تقاضا کرده است.

در همين حال آمريکا نسبت به آنچه در ليبی ميگذرد ابراز نگرانی شديد کرده است. مقامات آمريکا مراتب نگرانی خود را به اطلاع مقامات آن کشور از جمله موسی کوسا، وزير امور خارجه ليبی، رسانده اند و ضرورت رعايت آزاديهای جهانشمولی چون آزادی بيان و گردهمايی را متذکر شدند. دولت آمريکا در اين تماسها شديداً به ليبی بخاطر توسل به نيروی قهريه اعتراض کرده است. بنا به يک بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا مقامات ليبی در پاسخ گفته اند به محفوظ بودن حق اعتراض مسالمت آميز، متعهد هستند.

دولت آمريکا ضمن اينکه سرگرم کسب اطلاعات و تأييد آنهاست اما چند گزارش معتبر هم دريافت کرده است که کشته شدگان چند روز گذشته را صدها تن ذکر کرده اند.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، در مصاحبه با برنامه «ميت دا پرس» در شبکه تلويزيونی اِن بی سی اظهار داشت: «آمريکا خشونت در ليبی را مجکوم کرده است. آنچه در سراسر منطقه می بينيم عطش برای تغيير است عطش برای اصلاحات سياسی، اصلاحات اقتصادی، فرصتهای اقتصادی و حضور بيشتر در امور کشورداری. ما قوياً از اين خواسته ها پشتيبانی ميکنيم.»

وزير امور خارجه آمريکا در مصاحبه روز يکشنبه خود با برنامه «ديس ويک» در شبکه تلويزيونی اِی بی سی اظهار داشت که مواضع و اصول آمريکا نسبت به مصر همانی بود که نسبت به بحرين نيز هست. بگفته وی هر يک از تظاهرات مردمی در هر کشور، مستقل از ديگری، و مربوط به خود آنکشور است اما در واکنش به واقعيت يکسان هستند.

سوزان رايس نيز اظهار داشت خواسته مردم برای اصلاحات از بين نميرود و دولتها نه تنها بايد به آن پاسخ دهند بلکه بايد در اين مسير خود پيشگام باشند نه اينکه ملتها آنها را به آن جهت سوق دهند. سفير آمريکا انتقاد از متفاوت بودن عملکرد دولت آمريکا در قبال کشورهای مختلف را رد کرد. بگفته وی اين خواسته مردم مصر بود که حسنی مبارک کناره گيری کند نه واشنگتن. خانم کلينتون نيز گفت: «واشنگتن هيچ کنترلی بر وقايع مصر نداشت. در طی وقايع مصر ما نظر خود را گفتيم و در عين حال با مقامات مصری در رايزنی بوديم تا دوران انتقال قدرت مسالمت آميز، واقعی و شفاف باشد و نتيجه دهد.»

وزير امور خارجه آمريکا ميگويد همين سياست در مورد ديگر کشورها نيز صادق است چرا که آمريکا يک استاندارد دارد. خانم کلينتون اذعان داشت که در روند بسمت دموکراسی خطراتی نيز وجود دارد و يکی از آنها را وی دزديده شدن آرمانهای مردم توسط عوامل داخل يا خارج از کشور ذکر کرد و انقلاب ۱۳۵۷ ايران را بعنوان نمونه ذکر کرد و نتيجه را يک فاجعه خواند. وزير امور خارجه آمريکا گفت زمان انقلاب، مردم اميدهای زيادی داشتند اما امروز نگاه کنيد ببينيد با چه وضعيتی مردم در ايران روبرو هستند.

کشورهای عضو اتحاديه اروپا از جمله بريتانيا نيز روز دوشنبه سرکوب تظاهرات در ليبی را محکوم کرده و خواستار توقف فوری خشونت عليه دموکراسی خواهان در آن کشور شدند. اتحاديه اروپا از تدارک برای خروج احتمالی شهروندان اروپايی ساکن ليبی خبر داده است.

همچنين کره جنوبی می گويد صدها نفر از غارتگران ليبی به يک محل ساخت و ساز کره جنوبی در نزديکی طرابلس يورش بردند. وزارت امور خارجه کره جنوبی می گويد بامداد دوشنبه حدود ۵۰۰ نفر که برخی هم مسلح بودند به محل ساخت و ساز در ۳۰ کيلومتری غرب پايتخت ليبی، حمله کردند. به گفته اين وزارتخانه ۱۶۰۰ کارگر بنگلادشی و ۴۰ تا ۵۰ کارگر از کره جنوبی در اين محل کار می کرده اند. يونهاب، خبرگزاری کره جنوبی، می گويد از زمان آغاز تظاهرات ضددولتی در ليبی از هفته گذشته غارتگران ليبی همچنين به چند محل ساخت و ساز ديگر اين کشور در شرق ليبی نيز حمله کرده اند.

XS
SM
MD
LG