لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۵

فرستاده ويژه سازمان ملل: مخالفان قذافی خواستار برگزاری همه پرسی هستند


فرستاده ويژه سازمان ملل: مخالفان قذافی خواستار برگزاری همه پرسی هستند
فرستاده ويژه سازمان ملل: مخالفان قذافی خواستار برگزاری همه پرسی هستند

عبد الله الخطيب، فرستاده ويژه سازمان ملل به ليبی، می گويد مخالفان دولت از لزوم برگزاری همه پرسی برای ايجاد مشروعيت سياسی در کشور سخن می گويند. الخطيب که روز دوشنبه پس از بازگشت از ليبی در نيويورک سخن می گفت اظهار کرد اعضای شورای ملی انتقال قدرت با آتش بس موافقند ولی اين امر را مشروط به پذيرش آتش بس از سوی دولت ليبی و خروج نيروهای نظامی از شهر های غربی کشور کرده اند.

در همين حال عبد الله الخطيب می گويد مخالفان بر لزوم کناره گيری معمر قذافی تاکيد دارند: «اعضای شورای ملی انتقال قدرت گفتند هدف قيام مردم کناره گيری سرهنگ قذافی بوده و آتش بس به تنهايی برای پايان دادن به درگيری ها در ليبی کافی نيست.»

مقام های دولتی ليبی نيز با اعلام آتش بس موافقت کرده اند و از يافتن راه حلی سياسی برای بحران کنونی کشور سخن گفته اند؛ اما موسی ابراهيم، سخنگوی دولت ليبی، تاکيد کرد که وجود معمر قذافی برای وحدت ليبی ضروری است.

سخنگوی دولت ليبی می گويد: «رهبر ليبی به عنوان يک چهره وحدت بخش برای مردم ليبی و قبائل مختلف در ليبی عمل می کند. به نظر ما وی برای هر نوع انتقال به دموکراسی بيشتر، ايجاد سيستم حمل و نقل بهتر، اعمال قوانين کارآمدتر در رابطه با فساد اداری و آزادی بيشتر مطبوعات، ضروری است.»

روز دوشنبه تلويزيون دولتی ليبی تصاويری از اتومبيل معمر قذافی را در طرابلس به نمايش گذاشت که با ماموران امنيتی احاطه شده بود. چهره معمر قذافی در اين فيلم معلوم نبود و صحت اين تصاوير توسط نمابع مستقل تائيد نشده است.

موسی ابراهيم تاکيد کرد که ديگر کشورها نمی توانند برای آينده ليبی تصميم گيری کنند.

روز دوشنبه پس از کشورهای فرانسه و قطر، ايتاليا نيز از به رسميت شناختن ديپلماتيک شورای ملی انتقال قدرت ليبی سخن گفته است. سخنگوی دولت ليبی می گويد چنين تصميمی ناشی از اشتباه محاسبه در خصوص وضعيت ليبی است. ايتاليا می گويد شورای ملی انتقال قدرت تنها نماينده قانونی مردم ليبی است. وزير خارجه ايتاليا گفت کشورش تصميم دارد فرستاده ويژه ای را به بنغازی، که مرکز دولت موقت شورشيان شده است، اعزام دارد.

اين شناسايی به عنوان ضربه ای تلقی می شود که می تواند تلاشهای ديپلماتيک دولت معمر قذافی و پسران وی را خنثی سازد. دولت ليبی اعلام کرده است برای انجام اصلاحات آمادگی دارد، اما در عين حال نظريه کنار گذاشتن معمر قذافی را رد می کند.

پيشتر، روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز گزارش داده بود که دست کم دو تن از فرزندان قذافی پيشنهاد کناره گيری وی از قدرت را داده اند. سيف الاسلام مدتها پيش از بروز ناآراميهای اخير به عنوان جانشين قذافی مورد نظر قرار گرفته بود.

موسی ابراهيم سخنگوی دولت ليبی روز چهارشنبه گفت آماده انجام اصلاحات در سياست، انتخابات و قانون اساسی کشور است، اما انتقال قدرت بايد با رهبری قذافی انجام بگيرد. مقامات جبهه اپوزيسيون ليبی اين پيشنهاد را رد کرده اند.

گزارشهای رسيده حاکی است که شورای موقت شورشيان ممکن است نخستين محموله نفتی خود را به صورت مستقل، به قطر بفرستد.

درگيری نيروهای وفادار به معمر قذافی، رييس جمهوری ليبی، و مخالفان دولت در شهر بريقه ادامه دارد. بنا به گزارش های روز سه شنبه هواپيماهای ناتو يک کاروان نظامی ليبی را در اين شهر هدف قرار داده اند. مخالفان دولت می گويند در صورتی که قذافی از قدرت کناره گيری کند حاضر به آتش بس خواهند بود.

XS
SM
MD
LG