مايک براکن، سخنگوی ناتو، می گويد حملات هوايی به طرابلس توان کنترل نيروها را از معمر قذافی سلب کرده و وی را وادار به اختفاء کرده است.
پرزيدنت اوباما روز جمعه نامه ای را در ضرب الاجل ۶۰ روزه جهت استفاده از نيروهای جنگی در ليبی به کنگره آمريکا، ارسال کرد؛ با اينهمه آمريکا برای خود نقش محدودی را در مأموريت ناتو در ليبی، قائل است.
در همين حال گزارشهای رسيده از ليبی در روز جمعه حاکيست، با آغاز مجدد عمليات تهاجمی ناتو، آسمان تريپولی پوشيده از دود و آتش است. صدای شليک موشک از بامداد جمعه به گوش می رسد و سخنگوی دولت ليبی در پيامی پنجشنبه شب، رهبران جهان را به چالش گرفت و از آنها خواست با پيشنهاد معمر قذافی در زمينه سفر به طرابلس برای ارزيابی واقعيتهای موجود در اين کشور، موافقت کنند.
صدها نفر از مردم بنغازی برای اعلام همبستگی مجدد در مقابل حکومت معمر قذافی، روز پنجشنبه بارديگر دست به تظاهرات زدند.
تظاهرکنندگان با حمل پرچم ملی سابق ليبی و علامت صلح در خيابانهای شهر راهپيمايی کردند. گفته می شود اين نمايش قدرت در واکنش به ادعای تلويزيون دولتی ليبی در راستای وجود پشتوانه مردمی معمر قذافی، صورت گرفته است.
پرزيدنت اوباما در سخنرانی روز پنجشنبه، از يک سو به مخالفان دولت ليبی و جنبشهايی که يکی پس از ديگری کشورهای خاورميانه و شمال آفريقا را به لرزه درآورده، اطمينان داد که از حمايت بی چون و چرای ايالات متحده برخوردار هستند، و از سوی ديگر به مردم کشور خود خاطرنشان ساخت که حضور و دخالت آمريکا در بسياری از تحولات سياسی جهان در جهت منافع آنان نيز هست.
در همين حال معمر قذافی و مخالفان وی هردو کماکان در تلاش هستند تا کنترل بزرگراههای منتهی به شمال و جنوب و سلسله جبال غرب کشور را که صحراهای جنوب طرابلس را از شمال غرب تونس جدا می کند، از دست ندهند.
اين منطقه اصلی ترين شريان تأمين تدارکات برای اردوگاههای آموزش نظامی نيروهای مخالف دولت ليبی به شمار می رود.
موسی ابراهيم، سخنگوی دولت معمر قذافی، پنجشنبه شب اعلام کرد، جديدترين پيشنهاد دولت قذافی برای خاتمه جنگ اين است که هر دو طرف نيروهای خود را از شهرها بيرون ببرند، ناتو به حملات خود پايان دهد، و رهبران جهان به پيشنهاد ۲۵ فوريه قذافی عمل کنند و پيش از اين که وارد عمل شوند، برای ارزيابی واقع بينانه تر از وضعيت موجود ليبی، خود از نزديک از طرابلس ديدن کنند.
موسی ابراهيم در بخشی از اين مصاحبه خطاب به پرزيدنت اوباما گفت: «از پرزيدنت اوباما و ساير مقامهای آمريکايی، از جمله سياستمداران، و شهروندان آمريکا می خواهم اگر به واقع خواهان آرامش و صلح برای ليبی هستند، تنها به رسانه ها بسنده نکنند چون اين اطلاعات موثق نيستند.»
از سوی ديگر سازمان پيمان آتلانتيک شمالی ناتو می گويد در طی عمليات نظامی که از روز پنجشنبه آغاز شده است تاکنون ۸ ناو جنگی نيرو های طرفدار معمر قذافی رهبر ليبی را مورد حمله هوايی قرار داده است.
بيانيه ناتو حاکی از آن است که اين ناو های جنگی در بندر طرابلس، سرت، و الخمص هدف هواپيماها قرار گرفتند.
حمله ناتو به کشتی های جنگی پس از آن صورت گرفت که نيرو های طرفدار معمر قذافی آب های نواحی ساحلی را مين گذاری کرده و حملات دريايی خود را افزايش دادند . شاهدان می گويند از بندر طرابلس صدای انفجار شنيده می شد و برخاستن دود قابل مشاهده بود.
يک مقام ائتلاف گفت که پس از عمليات مين گذاری و افزايش استفاده نيروهای هوادار معمر قذافی از نيروی دريايی، ناتو راه ديگری جز به اجرا گذاردن عمليات قاطعانه نداشت.