لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ آذر ۱۴۰۲ ایران ۰۸:۰۴

چگونه بايد با کسانی که در ليبی به بيرحمی دست آلوده اند برخورد شود؟


چگونه بايد با کسانی که در ليبی به بيرحمی دست آلوده اند برخورد شود؟
چگونه بايد با کسانی که در ليبی به بيرحمی دست آلوده اند برخورد شود؟

پس از نه ماه تلاش برای پايان دادن به حکومت معمر قذافی مردم ليبی اميدوارند کشورشان بدون خشونت به سوی دموکراسی حرکت کند. ولی برخی تحليلگران سياسی چندان خوش بين نيستند.

مجتمعی که معمر قذافی از آن جا بر ليبی حکومت می کرد به خرابه تبديل شده و کودکان در آنجا به بازی مشغولند.

در حالی که شهروندان ليبی آزادی خود را جشن می گيرند کار بسياری در پيش رو است.

دولت موقت ليبی بايد کشور را به سوی انتخابات و قانون اساسی جديد هدايت کند.

در اين مسير مردم ليبی نيز بايد تصميم بگيرند چگونه با طرفداران معمر قذافی و کسانی که به نام انقلاب به بيرحمی دست آلودند، برخورد کنند.

هادی شلوف، سياستمدار ليبيايی، که اميدوار است در رهبری آينده کشور نقش داشه باشد می گويد: هرکسی که مرتکب جنايت شده باشد، هر نقض حقوق بشر در معرض داوری قرار ميگيرد. و کسانی که مرتکب جرمی نشدند به زندگی خود ادامه می دهند.

برخی از مخالفان قذافی اسلحه های خود را تحويل داده اند.

طارق حسين که در مصراته و سرت جنگيده است اکنون از ساختمان های دولتی محافظت می کند. وی معتقد است آشتی و مصالحه هم اکنون در ليبی برقرار است.

اما تحليلگران در خارج از ليبی مطمئن نيستند کشور بتواند به آرامی به سوی دموکراسی حرکت کند و بر اين باورند که اختلاف های سياسی، منطقه ای و قومی در ماه های آتی اوج خواهد گرفت.

آنتونی اسکينر، تحليلگر سياسي، می گويد: بايد هشيار باشيم. هنوز گروه هايی هستند که مسلحند و مايلند در سياست ليبی نقش داشته باشند. و اکنون که قذافی در مصدر قدرت نيست و کشته شده، عاملی که اين گروه ها را متحد می ساخت، از ميان رفته است.

ولی اکثريت مردم ليبی مايلند اختلاف ها را کنار بگذارند و اميدوارند پس از دهه ها ديکتاتوری و ماه ها جنگ، زندگی به روال عادی بازگردد.

XS
SM
MD
LG