لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۲

در واشنگتن چه می گذرد؟ (۲۱ ژوئیه)


وزرای امور خارجه کشورهای آسیای جنوب شرقی در چهل و چهارمین نشست آسه آن، اندونزی، ۲۰ژوئیه ۲۰۱۱
وزرای امور خارجه کشورهای آسیای جنوب شرقی در چهل و چهارمین نشست آسه آن، اندونزی، ۲۰ژوئیه ۲۰۱۱

وزارت امور خارجه ایالات متحده بامداد روز پنجشنبه تمام گزارش هائی را که می گویند دولت آمریکا در صدد برگزاری نشستی با نمایندگان کره شمالی در کنار نشست آسه آن می باشد؛ رد کرد

هیلاری ردهام کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا قرار است روز جمعه ۲۲ ژوئن – ۳۱ تیر – در نشست وزرای سازمان همکاری اقتصادی و ژئو پولیتیک کشورهای جنوب شرقی آسیا – آسه آن – شرکت کند. این سومین باری است که خانم کلینتون در مقام وزیر امور خارجه آمریکا در نشست آسه آن که میزبانی آن را اندونزی بر عهده دارد؛ شرکت می کند.

روابط آمریکا و کره شمالی ابتدا هنگام جنگ کره تیره شد و پس از آن در سال های اخیر با توجه به برنامه های اتمی کره شمالی بر این تیرگی افزوده شد. کره شمالی در ۲۵ ژوئن سال ۱۹۵۰ به کره جنوبی حمله کرد، حمله ای که نخستین در نوع خود در دوران جنگ سرد بود.

مسئله مذاکره با کره شمالی در باره برنامه سلاح های اتمی اش در چارچوب مذاکرات کشورهای گروه شش بارها قطع و مجدداً از سر گرفته شده است.

... پرزیدنت اوباما روز پنجشنبه را در کاخ سفید با ملاقات با مشاوران ارشدش برای دریافت اطلاعات روزانه شروع کرد و پس از آن، با معاون خود جو بایدن در یک جلسه ۲ نفری شرکت کرد.

پرزیدنت اوباما قرار است بعد از ظهر امروز با رئیس سازمان بیطرفی که برای حقوق مدنی آمریکائی های آفریقائی تبار در آمریکا فعالیت می کند؛ ملاقات و گفتگو کند. این سازمان بزرگ ترین و قدیمی ترین سازمانی است که در چارچوب حقوق مدنی آمریکائی های آفریقائی تبار فعالیت می کند.

کاخ سفید می گوید تمام ملاقات های امروز پرزیدنت اوباما در پشت درهای بسته و دور از چشم خبرنگاران خواهد بود.

... سخنگوی کاخ سفید می گوید موضع دولت آمریکا درباره قذافی همیشه این بوده است که وی مشروعیت ندارد و باید از قدرت کنار برود، این که وی می تواند در لیبی بماند یا نه بسته به نظر شهروندان لیبی است که باید در باره اش تصمیم بگیرند.

پیش از آن، آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه گفته بود که اگر قذافی از قدرت کناره گیری کند می تواند در کشور باقی بماند.

«جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید می گوید مسئله اینست که قذافی باید از قدرت کنار برود، باید از قدرت کناره گیری کند. وی مشروعیت خود را از دست داده است و این بسته به نظر لیبیائی هاست که چه آینده ای برای وی در نظر خواهند گرفت.

سخنگوی پرزیدنت اوباما می گوید قذافی نه تنها به گونه ای روز افزون از تمام جهان، بلکه از کشور خود نیز منزوی شده است.

وی می گوید مخالفان قذافی پیشرفت قابل ملاحظه ای به دست آورده اند. جامعه بین المللی به همراه ایالات متحده آمریکا گام های لازم را برای شناسائی «شورای ملی انتقالی» لیبی در مقام «دولت موقت» بر می دارد و برای کمک به انجام این مسئله (شناسائی دولت موقت) پول های مسدود شده را نیز جهت استفاده مخالفان و شورای ملی انتقالی آزاد می کند.

XS
SM
MD
LG