آمريکا و کشورهای اروپائی با انجام حملات موشکی عليه سيستم ها و تاسيسات دفاع هوائی ليبی روز شنبه برای به اجرا گذاشتن برنامه پرواز ممنوع و مهار نيروهای معمر قذافی رهبر آن کشور وارد عمل شدند.
يک مقام وزارت دفاع آمريکا از شليک ۱۱۲ موشک تاماهاوک از کشتی ها و زيردريائی های آمريکا و بريتانيا درمديترانه خبر داد. گزارشها از اصابت موشک ها به بيش از ۲۰ هدفی حکايت دارد که تهديدی مستقيم عليه نيروهای ائتلاف و غيرنظاميان ليبيائی محسوب می شدند.
تلويزيون دولتی ليبی می گويد حملات متحدين ۴۸ کشته و ۱۵۰ مجروح بجا گذاشته است.
آقای قذافی حملات را به عنوان يک "تجاوز توجيه ناپذير صليبی" تقبيح و محکوم کرد. رهبر ليبی عهد کرد که با اقدام عليه هدف های نظامی و غيرنظامی در حوزه مديترانه تلافی کند و افزود که منطقه به يک ميدان جنگ واقعی مبدل شده است.
آقای قذافی همچنين گفت انبارهای اسلحه را باز می کند تا ليبيائی ها بتوانند خود را مسلح کنند.
ديشب هزاران ليبيائی دراطراف مجتمع محل زندگی آقای آقای قذافی در پايتخت، که کاملا سنگربندی شده است و بشدت از آن محافظت می شود، جمع شدند تا در مقابل حملات احتمالی هوائی سپری انسانی بوجود بياورند.
صدای شليک های ضد هوائی ديشب در پايتخت شنيده می شد.
باراک اوباما رئيس جمهوری آمريکا که در سفر برزيل بود گفت آقای قذافی به غرب چاره ای جز توسل به اقدام نظامی عرضه نکرده بود.
ديويد کامرون نخست وزير بريتانيا در لندن گفت اقدام عليه آقای قذافی"ضروری، قانونی و درست" بود.
هواپيماهای جنگی فرانسه روز شنبه در کوبيدن هدفها در ليبی پيشگام بودند.
تصميم به انجام اقدامی نظامی اندکی پيشتر درجلسه کنفرانسی بين المللی از سران و رهبران کشورها اتخاذ شد که بطور اضطراری در پاريس تشکيل شده بود.
نيکلا سارکوزی رئيس جمهوری فرانسه گفت نمايندگان سازمان ملل متحد، اتحاديه اروپا، اتحاديه عرب و قدرت های غربی در جلسه پاريس در مورد استفاده از تمامی امکانات، ازجمله توسل به زور برای به اجرا گذاشتن قطعنامه شورای امنيت سازمان ملل متحد در مورد ليبی اتفاق نظر داشتند.