نشت نفت بر سطح آبهای خلیج مکزیک که در اثر انفجار یکی از لوله های نفت ایجاد شده بود،
بعد ها به سواحل چندین ایالت آمریکا نیز کشانده شد و زندگی مردم آن ایالتها را به ویژه ماهی گیران، صاحبان کسب و کارهای کوچک و بطور کلی صنعت جهانگردی منطقه را بشدت تحت تاًثیر قرار داد.
پرزیدنت اوباما به همین مناسبت امروز – ۳۱ فروردین – در اعلامیه ای از این فاجعه که یک سال پیش آغاز شد؛ سخن گفته است. رئیس جمهوری آمریکا در آن چه به رویاروئی با چنین فاجعه پیش بینی نشده ای انجام گرفت، اشاره کرده و می گوید « در حد اعلای مقابله با چنین مشکلی، حدود ۴۸۰۰۰ مرد و زن بطور خستگی ناپذیری خدمت کردند تا بتوانند بدترین تاًثیرات (فاجعه) نشت نفت را ترمیم کنند و هر چند که ما پیشرفت های قابل ملاحظه ای در این زمینه بدست آورده ایم اما هنوز کار ما پایان نیافته است».
رئیس جمهوری آمریکا همچنین یاد ۱۱ نفری را که در این فاجعه جان خود را از دست داده اند، گرامی داشت.
وزارت امور خارجه آمریکا همچنان چگونگی ادامه رویاروئی با بحران انسانی لیبی را در صدر مسائل مربوط به سیاست خارجی قرار داده است.
مارک تُونر کفیل قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز ۳۰ فروردین در باره حمایت کشور متبوع خود از مخالفان کلنل قذافی گفت ما به تاًمین عملیات حمایتی خود ادامه می دهیم.
وی گفت ما از عملیات هوائی در چارچوب توانائی هایمان در این امر مهم از جمله از بین بردن دفاع هوائی دشمن و سوخت گیری در هوا همچنان ادامه خواهیم داد. ما در پی دستیابی به یک مکانیسم موقتی مالی برای کمک به « شورای ملی انتقالی»* هستیم تا بتواند همچنان در جهت ادامه مبارزات خود عمل کند. اقای تُونر همچنین گفت که اقداماتی در این زمینه در دست اجراست.
با این همه، کفیل قائم مقام سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت تنها برای اشاره به حضور نیرو در لیبی باید بگویم که پرزیدنت (اوباما) به وضوح گفته است که ما در لیبی نیروئی پیاده نخواهیم کرد. آقای تُونر گفت ما یک نماینده در بنغازی داریم که از نزدیک با « شورای ملی انتقالی» و با سایر نمایندگانی که در بنغازی هستند، مشورت می کند.
... و ما همچنین با نمایندگان کشورهای عضو ائتلاف که در محل هستند – با بریتانیا و سایرین - در تماس هستیم تا بتوانیم با امکانات و راه های گوناگونی که در جهت بهبود برقراری ارتباطات برای کمک به اوپوزیسیون در پیکارشان ( علیه قذافی) به آن نیاز دارند؛ کمک کنیم.
*شورای ملی انتقالی که تی-ان-سی** نامیده می شود؛ شورائی است که پس از شروع مخالفت ها و شورش ها علیه قذافی در بنغازی شکل گرفت و در حال حاضر، گروه ائتلاف از جمله ایالات متحده آمریکا از آن پشتیبانی می کند.
**Transitional National Council/TNC