اتحادیه اروپا روز جمعه موافقت کرد «تمام گزینه های لازم» برای حفاظت از شهروندان لیبی را بررسی کند.
رهبران اتحادیه همچنین موافقت کردند که شورای ملی اوپوزیسیون لیبی یک نهاد سیاسی مشروع است. با این حال آنها از شناسایی دیپلماتیکی کامل آن خودداری کردند. فرانسه رسما اوپوزیسیون را برسمیت شناخته و اتحادیه اروپا را نیز تشویق کرده بود چنین کند.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد روز جمعه گفت نماینده ویژه ای را برای گفت و گو جهت پایان بخشیدن به خشونت به لیبی می فرستد. او گفت عبدالله خطیب وزیر سابق امور خارجه اردن سرپرستی هیات اعزامی را بر عهده خواهد داشت.
جداگانه، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد یک هیات سه نفری را مامور ساخته است درباره اتهامات نقض حقوق بشر در لیبی تحقیق کند.
در این میان، معمر قذافی رهبر لیبی هیاتی را به یک جلسه اتحادیه عرب که برای بررسی بحران لیبی تمرکز دارد فرستاده است.
هیات روز جمعه، یک روز پیش از تشکیل جلسه، وارد قاهره شد. اتحادیه عرب در اعتراض به حملات نیروهای طرفدار قذافی به معترضینی که خواهان برکناری او هستند، عضویب دولت لیبی را بحال تعلیق در آورده است.
هنوز روشن نیست آیا اتحادیه به هیات، به سرپرستی وزیر برق لیبی اجازه خواهد داد در جلسه شرکت کند یا نه.
روز پنجشنبه، کاخ سفید گفت آمریکا تیم های امداد به بخش هایی از شرق لیبی که در کنترل شورشیان قرار دارد می فرستد. این اقدام جدیدترین رویداد در تحولاتی که کشورهای غرب را به اوپوزیسیون رسمی لیبی نزدیک می کند، تلقی می شود.
پیشتر در روز پنجشنبه، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده بر تقویت ارتباط با اوپوزیسیون تمرکز دارد. او، که در یک کمیته کنگره سخن می گفت، قول داد به نمایندگان اوپوزیسیون در آمریکا و در جریان سفرش به مصر و تونس در هفته آینده ملاقات کند.
کلینتون افزود دولت اوباما رابطه با سفارت لیبی در واشنگتن را بحال تعلیق در می آورد و انتظار دارد سفارت به کار از سوی دولت قذافی پایان دهد.
فرانسه نیز روز پنجشنبه شورای ملی لیبی را بعنوان نماینده «مشروع» مردم لیبی به رسمیت شناخت و اوپوزیسیون را تقویت کرد. پاریس گفت قصد دارد با شورا در بندر بنغازی سفیر مبادله کند.
رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا می گوید ناتو «تمام گزینه های نظامی» در مورد لیبی را بررسی می کند، اما بدون اجازه شورای امنیت سازمان ملل متحد به هیچ اقدامی، از جمله ایجاد یک ناحیه پرواز ممنوع، دست نخواهد زد.
گیتس در جلسه وزیران دفاع ناتو در بروکسل گفت هر عمل نظامی اتحادیه در لیبی باید ماموریتی روشن و برخوردار از حمایت منطقه ای باشد.
هیلاری کلینتون گفت برای هر اقدام نظامی آمریکا یا دیگران علیه رهبر لیبی، اجازه بین المللی «مهم» است.
رهبران بریتانیا و فرانسه گفتند قذافی باید برای پایان دادن به خشونت در کشور کنار برود. نخست وزیر بریتانیا و رییس جمهوری فرانسه در نامه مشترکی به رییس شورای اروپا گفتند اروپا باید به برنامه ریزی برای ایجاد یک ناحیه پرواز ممنوع بر فراز لیبی ادامه دهد و شورای ملی شورشیان را بعنوان یک نهاد سیاسی معتبر بررسی کند.