شورای امنیت سازمان ملل متحد دومین رور مذاکرات اضطراری درباره لیبی را آغاز کرده است و اعضا تحریم های احتمالی را علیه دولت معمر قذافی بررسی می کنند.
شورا جلسه خود را برای بررسی اقداماتی که مسدود ساختن حساب ها و دارائی های افراد مشخصی در دولت لیبی و ممنوعیت مسافرت آنان و نیز تحریم تسلیحاتی را شامل می شود، تشکیل داد.
پیش نویس قطعنامه همچنین زمینه را برای ارجاع گزارش های مربوط به عملیات دولت لیبی در سرکوب تظاهرات به دادگاه بی المللی جنایی را نیز آماده می سازد.
دادگاه درباره امکان ارتکاب جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان سرکوب قیام تحقیق خواهد کرد.
پیش نویس را بریتانیا، فرانسه، آمریکا و آلمان تهیه کردند. در پیشاپیش جلسه روز شنبه، سفیر آلمان به خبرنگاران گفت به باور وی تمام اعضای شورای امنیت با قطعنامه موافق هستند و می خواهند اقدامی سریع صورت گیرد.
بان کی - مون دبیر کل سازمان ملل متحد نیمروز جمعه شورا را به اقدامی قاطع برای حفاظت از معترضان فراخواند و آنها را ترغیب کرد به سرعت روی قطعنامه ای که بریتانیا و فرانسه پیشنهاد کرده اند کار کنند. وی به گزارش هایی اشاره کرد که دایر است برخی از طرفداران قذافی برای کشتن مخالفان مجروح به داخل بیمارستان ها رفته اند.
پرزیدنت اوباما روز جمعه فرمانی برای وضع تحریم های یک جانبه علیه لیبی امضا کرد. وی گفت ادامه نا آرامی و خشونت در کشور «تهدید غیر عادی و فوق العاده ای» را متوجه امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا می کند.
با این حال، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه روز شنبه گفت او با تحریم ها مخالف است و اظهار نظر کرد آنها به جای دولت لیبی به مردم صدمه خواهد زد.
نخست وزیر ایتالیا، متحد سابق قذافی، می گوید به نظر می رسد رهبر لیبی دیگر کنترل کشور را در دست ندارد. سیلویو برلوسکونی روز جمعه گفت جامعه بین الملی اگر متحد شود می تواند خونریزی را متوقف سازد و از مردم لیبی حمایت کند.
اتحادیه اروپا روز جمعه با وضع تحریم های تسلیحاتی و نیز ممنوعیت مسافران و مسدود کردن حساب ها و دارایی های مقام های دولت لیبی موافقت کرد.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می گوید گزارش هایی که درباره کشتار انبوه در لیبی منتشر می شود باید جامعه بین المللی را وادار سازد برای پایان دادن به خشونت گام هایی بردارد. وی خواست درباره کشته یا مجروح شدن هزاران لیبیایی در حملات نیروهای امنیتی تحقیقات مستقل انجام گیرد.