لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۹

تلاش لیبی برای فروش نفت


پالایشگاه نفت زاویه در لیبی
پالایشگاه نفت زاویه در لیبی
مشکلات سیاسی، امنیتی، اعتراضات مردمی، از جمله اشغال مناطق و بنادر نفتی از سوی شبه نظامیان، نیروهای وابسته به قبایل مختلف، و بخش دولتی از میزان صادرات نفتی لیبی کاسته، و باعث افزایش صادرات نفتی کشورهای رقیب الجزایر و نیجریه شده است.

عبدالباری العروسی، وزیر نفت لیبی روز شنبه گفت صادرات نفتی این کشور از روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته، و بیش از ۷ میلیارد دلار به اقتصاد این کشور خسارت وارد آورده است.

علی زیدان، رئیس جمهور لیبی، هم در نشست اوپک، نگرانی خودش را از حضور دهها گروه مخالف و مسلح در این کشور اعلام کرده بود.

معاون وزیر نفت لیبی گفت که نیمی از درآمد حاصل از فروش نفت صرف اداره و تداوم کار پالایشگاه زاویه این کشور میشود، که ظرفیت روزانه آن بالغ بر ۱۲۰ هزار بشکه است.

وزیر نفت لیبی گفت که شبه نظامیان، مردان وابسته به قبایل، و کارمندان دولت، به منظور کسب قدرت سیاسی بیشتر و افزایش حقوق خود، حوزه های و بنادر نفتی - شاهرگ اقتصادی لیبی - را در اشغال خود درآورده، و جلوی تولید و صادرات نفت را گرفته اند.

العروسی گفت الجزایر و نیجریه با توجه به مشکلات سیاسی داخلی لیبی بازارهای نفتی مدیترانه را بخود اختصاص داده، و لیبی اکنون مجبور است تا در بازارهای نفتی جنوب شرقی آسیا شروع به بازایابی کند، تا بتواند زیانی را که به دلیل از دست دادن بازارهای نفتی مدیترانه اش از دست داده، جبران کند.

العروسی گفت کاهش صادرات نفت و درآمد نفتی بودجه سال آینده این کشور را با چالش عمده ای روبرو ساخته است. آقای العروسی گفت« انتظار میرفت که بودجه سال آینده لیبی براساس در آمد حاصل از فروش یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز تدوین شود. ولی با توجه به کاهش شدید صادرات نفت، ما اکنون با مشکل بزرگی روبرو هستیم، و نمیدانیم که چطور بودجه سال آینده را تنظیم کنیم»
وزیر نفت لیبی گفت در حال حاضر تنها حوزه نفتی دریائی الفیل که متعلق به دولت است نفت تولید میکند.

آقای العروسی گفت متوقف شدن تولید به خطوط و سایر تأسسیات نفتی، از جمله پالایشگاه ها، خسارات عمده ای وارد آورده است.

از سال ۲۰۱۱، یعنی از زمان سرنگونی معمر قذافی، رهبری پیشین لیبی، صنایع نفتی این کشور همواره هدف حملات خشونت بار و اعتراضات محلی قرار داشته است.
XS
SM
MD
LG