لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۳۹

ادامه حملات ناتو بر هدفهای نظامی قذافی و هشدار دبیر کل سازمان ملل مبنی بر توقف حملات بر غیرنظامیان لیبی


ادامه حملات ناتو بر هدفهای نظامی قذافی و هشدار دبیر کل سازمان ملل مبنی بر توقف حملات بر غیرنظامیان لیبی
ادامه حملات ناتو بر هدفهای نظامی قذافی و هشدار دبیر کل سازمان ملل مبنی بر توقف حملات بر غیرنظامیان لیبی

بمباران سه شنبه هوایی ناتو بر لیبی پایتخت آن کشور را لرزاند و همزمان نیروهای مخالفان گفتند نیروهای قذافی را هرچه بیشتر از اطراف شهر ٍ در محاصره مصراته در غرب به عقب راندند.

از سوی دیگر دبیر کل سازمان ملل چهارشنبه مصرا از مقامات لیبی خواست با توقف حملات اجازه دهند کمکها ی انسانی در دسترس غیر نظامیان قرار گیرد.

ناتو میگوید جتهای جنگنده آن تأسیسات یک سنگر فرماندهی نظامی مورد استفاده نیروهای طرفدار سرهنگ قذافی را در طرابلس هدف قرار دادند.سخنگوی ناتو گفت: " همه هدفهای ناتو که مورد حمله قرار گرفته نظامی است و باید این را روشن کنم مأموریت ناتو هدفگیری اشخاص نیست بلکه حفاظت مردم از تهدید حملات نیروهای رژیم قذافی است. " وی افزود روشن نیست قذافی در کجاست وما علاقه ای هم به دانستن آن نداریم.

ساکنان طرابلس گفتند یکی از اماکن مورد حمله ناتو یک ساختمان اطلاعاتی نظامی دولت بود.

در شهر در محاصره مصراته در غرب نیروهای مخالفان گفتند موفق شده اند پس از دو روز پیکار سخت نیروهای قذافی را پانزده کیلومتراز مصراته و از اطراف فرودگاه آن بسوی غرب به عقب برانند.

سه شنبه مقامات لیبی در مراسمی صدو پنجاه مرد را که به گفته آنها از مخالفان بازداشتی بودند برای تشویق دیگر مخالفان به تسلیم آزاد کردند.

معاون رییس شورای ملی انتقالی مخالفان نیز گفت پس از بمباران نیروهای قذافی در بریقه توسط ناتو ، مخالفان برای امن کردن منطقه نفتی بریقه از اجدبیه نیرو به آنجا اعزام کرده اند و اظهار امیدواری کرد آزادی لیبی از سلطه قذافی نزدیک است.

در این میان سخنگوی کمیسیون عالی پناهندگان سازمان ملل سه شنبه با ابراز نگرانی و انتقاد گفت باور میرود که همه ششصد کارگر مهاجر سوار بر کشتی غرق شده در سواحل لیبی ، غرق شده باشند وهشتصد مهاجر دیگر در سه کشتی ، پس از دوهفته سرگردانی در دریا و بی توجهی از جانب هواپیماها و کشتی های اطراف در دریا ناپدید شده اند.

"چطور ممکنست که با همه فعالیتهایی که در اطراف آنها جریان داشته هیچ دخالتی برای نجات آنها انجام نشود ؟"

کارمن رومرو سخنگوی ناتو در واکنش گفت گزارشهایی رسیده که مردان مسلح قذافی به اجبار کشتی ها را با تعداد بیش از ظرفیت از کارگران مهاجر پر کرده و به دریا فرستاده اند . اوهمچنین انتقاد از ناتو مبنی بر بی توجهی را بی حرمتی و غیر منصفانه خواندو گفت : " کشتی های تحت فرمان ناتوهمواره به کمک کشتی های گرفتار میروند . این وظیفه آنها تحت قانون است."

"رومرو" این گزارشها را تأیید دیگری بر بی اعتنایی رژیم قذافی بر ارزش امنیت و زندگی انسانها خواند.

XS
SM
MD
LG