یک مقام ارشد دولت جدید لیبی روز پنجشنبه گفت معمر قذافی، رهبر سابق لیبی برنامه ای مخفیانه برای پنهان کردن اسلحه در سفارتخانه های لیبی در سراسر جهان را دنبال می کرد.
این سلاح ها شامل تفنگ، صدا خفه کن، نارنجک، مواد شیمیایی و مواد و تجهیزات لازم برای ساخت بمب بوده و در بسته های دیپلماتیک منتقل می شدند. طی شش ماه گذشته با خارج شدن کنترل سفارتخانه های لیبی از دست وفاداران به قذافی، این سلاح ها کشف و به مقامات کشورهای میزبان از جمله یونان، مصر و مراکش گزارش شدند.
محمد عبدالعزیز، معاون وزیر خارجه لیبی به خبرگزاری رویترز گفت این اولین بار است که ابعاد این مسئله بیان می شود زیرا دولت جدید پس از سقوط معمر قذافی کنترل سفارتخانه ها را در دست گرفته و سلاح ها را یافته است. آقای عبدالعزیز گفته است که مقامات نزدیک به قذافی سلاح ها را به «کشورهای بسیاری» در آفریقا، آسیا و اروپا منتقل کرده اند و صحبت بر سر دو یا سه کشور نیست.
معاون وزارت خارجه لیبی همچنین گفت: «هیچ کس نمی داند برنامه چه بوده. آیا می خواستند از این سلاح ها برای ترور دگراندیشان و مخالفان لیبیایی مقیم خارج استفاده کنند؟ یا قصد داشتند از آنها برای عملیات علیه کشورهای میزبان بهره بجویند؟ راستش را بخواهید همه چیز از حکومت قذافی برمی آمد.»
معمر قذافی طی حاکمیت ۴۲ ساله اش بر لیبی، بارها به انجام اقدامات خشونت بار متهم شد. بمبگذاری در هواپیمای «پان امریکن» در سال ۱۹۹۸ که منجر به انفجار هواپیمای آمریکایی و مرگ تمامی۲۷۰ سرنشین آن بر فراز دهکده لاکربی در اسکاتلند شد، و همچنین شلیک به مامور پلیس بریتانیا در خارج سفارت لیبی در لندن در سال ۱۹۸۴ دو نمونه از اقدامات خشونت بار دولت سابق لیبی است.
پس از حادثه لاکربی تحریم های بین المللی علیه لیبی وضع شد. این که مقامات حاکمیت قذافی تا همین یک سال پیش در سفارتخانه های این کشور اسلحه نگهداری می کردند نشان می دهد با وجودی که در دهه ۹۰ میلادی روابط دیپلماتیک خود را با لیبی از سرگرفتند، این کشور همچنان سودای کشتن در خارج از کشور را داشت.