مقام های آمریکایی می گویند دولت پرزیدنت اوباما قصد دارد ۲۵ میلیون دلار کمک غیرنظامی در اختیار اپوزیسیون لیبی قرار دهد. به گفته آنها، این کمک کالاهایی مانند خودرو، کامیون های سوخت، جلیقه های حفاظتی و رادیوهای غیر امن را شامل می شود.
پیشتر در روز چهارشنبه، دو کشور دیگر عضو اتحادیه اروپا گفتند آنها در اعزام مشاوران نظامی به لیبی برای کمک به نیروهای اپوزیسیون به بریتانیا خواهند پیوست.
ایگنازیو لا روسا، وزیر دفاع ایتالیا اعلام کرد کشور وی ۱۰ مربی برای کمک به آموزش رزمندگانی که با نیروهای معمر قذافی می جنگند خواهد فرستاد.
روز چهارشنبه، فرانسه نیز گفت مشاوران نظامی به لیبی اعزام خواهد داشت.
در این میان، نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه در پاریس با موسی عبدالجلیل رییس شورای انتقالی اپوزیسیون لیبی ملاقات کرد. پس از این دیدار، جلیل به خبرنگاران گفت وی از سارکوزی دعوت کرد از قرار گاه اپوزیسیون در شهر بنغازی دیدن کند.
روز سه شنبه، ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا گفت حدود ۱۲ مشاور نظامی بریتانیایی نیروهای ضد قذافی را در امور سازمانی، لجیستیکی و ارتباطی کمک خواهند کرد. او یادآور شد که آنها در هیچ نبردی درگیر نخواهند شد .
مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد هشدار می دهد که دولت لیبی با استفاده از اسلحه علیه شهروندان و تاسیسات پزشکی در بنغازی ممکن است مرتکب جنایات جنگی بشود. ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر، در بیانیه ای دولت را تشویق کرد به محاصره شهر پایان دهد.
وزیر امور خارجه لیبی از اعزام مشاوران خارجی انتقاد کرد و گفت این اقدام به شانس برقراری صلح در کشور صدمه خواهد زد. او در مصاحبه ای با بی بی سی خواهان آتش بس و به دنبال آن یک دوره شش ماهه برای برگزاری انتخابات شد.
روز چهارشنبه، نبرد بین نیروهای اپوزیسیون و طرفدار دولت در مصراته در غرب لیبی ادامه یافت، در آنجا ساکنان شهر خواستار مداخله بین المللی هستند. هواپیماهای جنگی ناتو بار دیگر تاسیسات دولتی در چند شهر را هدف گرفتند.
رهبران در مصراته خواهان مداخله فوری نیروهای زمینی خارجی برای حفاظت از ۵۰۰ هزار نفر ساکنان شهر شدند. این نخستین بار است که کسی در میان نیروهای اپوزیسیون چنین درخواستی را عنوان می کند.
با این حال، رهبری غیر نظامی اپوزیسیون، شورای ملی انتقالی، حضور سربازان خارجی را برای کمک رد کرده است.