لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۳

رهبر لیبی القاعده را مسئول اعتراضات می داند


رهبر لیبی القاعده را مسئول اعتراضات می داند
رهبر لیبی القاعده را مسئول اعتراضات می داند

معمر قذافی رهبر لیبی اوسامه بن لادن و تروریست های القاعده را مسئول اعتراضات ضد دولتی در کشورش دانسته است.
قذافی روز پنجشنبه در یک نطق تلفنی که از تلویزیون دولتی پخش شد، گفت نیروهای القاعده برای تحریک جوانان لیبی به ناآرامی مواد مخدر به آنها داده اند. به گفته او کسانی که عقل دارند در تظاهرات شرکت نخواهند کرد، و از والدین خواست فرزندانشان را «کنترل» کنند و در خانه نگاه دارند.
با این حال، گزارش های خبری مستقل القاعده را به قیام ارتباط نمی دهد.
قذافی سخنان خود را در جریان زدوخوردهای بیشتر بین جنگجویان وفادار به معمر قذافی و نیروهای مخالف او ایراد کرد.
شاهدان می گویند نبردهای روز پنجشنبه در مصرانه، سومین شهر بزرگ لیبی در حدود ۲۰۰ کیلومتری شرق طرابلس، پایتخت، روی داد. در آنجا نیروهای ضد دولت روز چهارشنبه مدعی شدند کنترل شهر را بدست گرفته اند.
زدوخورد دیگر روز پنجشنبه در شهر «زاویه» در غرب پایتخت در گرفت. یک شاهد به خبرنگار آسوشیتد پرس گفت نیروهای دولتی مناره مسجدی را که معترضین در آنجا پناه گرفته بودند منفجر کردند.
در این میان، سیف الاسلام، پسر معمر قذافی، روز پنجشنبه ادعا کرد که در تعداد معترضینی که کشته شده اند اغراق شده است.
تعیین شمار کشته شدگان غیر ممکن بوده است. گروه های طرفدار حقوق بشر می گویند آنها حدود ۳۰۰ مرگ را تایید کرده اند. شاهدان این رقم بسیار بالاتر می دانند، و وزیر امور خارجه ایتالیا روز چهارشنبه گفت در قیام یک هفته ای احتمالا بیش از یک هزار تن کشته شده اند.
نبردهای روز پنجشنبه در حالی صورت گرفت که نیروهای ضد دولت کنترل خود را بر شهر های شرقی لیبی تحکیم کرده اند و قول داده اند طرابلس را «آزاد » کنند.
سازمان دهندگان اعتراضات در پایتخت، قرارگاه قذافی، مردم را به تجمعات بیشتری در روزهای پنجشنبه و جمعه فراخوانده اند، و بر امکان درگیری های جدید در آنجا می افزایند.
گزارش می رسد شبه نظامیان مسلح و افراد وفادار به قذافی - مجموعه ای از لیبایی ها و مزدوران آفریقایی - طرابلس را زیر پا می گذارند و مواضع دفاعی خارج از شهر را تقویت می کنند. گفته می شود ماموران امنیتی افرادی را که به رژیم وفادار تلقی می شوند جستجو می کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا می گوید مقامات ارشد لیبی به دیپلمات های آمریکایی گفتند به برخی از اعضای رسانه ها اجازه داده خواهد شد برای تهیه گزارش هایی درباره وضع وارد کشور شوند. اما همین مقامات گفتند برخی از گزارشگران بطورغیر قانونی وارد لیبی شده اند و دولت آنها را همدستان القاعده تلقی می کند.
در این میان، گفته می شود معترضین و واحدهای شورشی ارتش کنترل خود را بر نزدیک به تمامی نیمه شرقی ساحل ۱۶۰۰ کیلومتری لیبی تحکیم کرده اند، مراکز اداری موقت بوجود می آورند، و در پست های بازرسی در جاده های اصلی مستقر می شوند.
در شهر بنغازی، آغاز گاه قیام علیه قذافی، شورشیان و طرفداران آنها در حالی که پرچم های سرخ، سبز و سیاه دوره حکومت پادشاهی لیبی را در دست دارند، خیابان ها را پر کرده اند و به اتومبیل های عبوری غذا می دهند. ساکنان بنغازی نیز واحد هایی برای جمع آوری اسلحه و حفاظت از اموال مردم تشکیل دادند.
در شهر البیدا، در غرب لیبی، کلانتری ها، ساختمان های اطلاعاتی و تاسیسات دیگری که نماینده حکومت قذافی هستند، در حالی که مردم در خیابان ها شادی می کنند ویران شده اند. خبرنگار صدای آمریکا در مرز مصر با لیبی می گوید «مردان بسیار مسلح» که کنترل خود را بر منطقه جشن گرفته اند، شعار می دهند و پرچم های پیش از دوره قذافی را به اهتزاز در آورده اند.

XS
SM
MD
LG