لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۷

قدرت های جهانی درباره آینده لیبی بحث می کنند


قدرت های جهانی درباره آینده لیبی بحث می کنند
قدرت های جهانی درباره آینده لیبی بحث می کنند

نمایندگان ۶۰ کشور برای بحث درباره آینده لیبی بدون حضور معمر قذافی جمع شده اند، در حالی که او عهد کرده است به جنگ ادامه دهد.

مقام ها در پاریس انتظار دارند مصطفی عبدالجلیل رهبر شورای ملی انتقالی (ان تی سی) روند ۱۸ ماهه ای را که به تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات منجر شود تشریح کند.

پیش از آغاز جلسه، ویلیام هیگ وزیر امور خارجه بریتانیا به خبرنگاران گفت شورای ملی انتقالی لیبی روند به وجود آوردن یک کشور «دمکراتیک و یکپارچه» را آغاز کرده است.

در این میان قذافی گفت نیروهای او تسلیم نخواهند شد. او در یک بیانیه صوتی که روز پنجشنبه از تلویزیون های عربی پخش شد گفت نیروها سرانجام با پیروزی پاداش خواهند گرفت.

محل اقامت قذافی معلوم نیست. پیشتر در شامگاه چهارشنبه، سیف الاسلام یکی از پسران قذافی گفت فرماندهان وفادار به قذافی گفته اند اگر لازم شود تا پای مرگ خواهند جنگید و آنان از روحیه بسیار بالایی برخوردارند.

چین و روسیه هردو نمایندگانی به کنفرانس فرستاده اند، هر چند که در چند ماه گذشته از حمله های هوایی ناتو در لیبی انتقاد کرده اند. در این میان، روسیه شورای ملی انتقالی را به عنوان قدرت مشروع لیبی به رسمیت شناخته است. الجزایر گفت شورای ملی انتقالی را زمانی که به وعده های خود برای تشکیل یک دولت یکپارچه عمل کرد به رسمیت خواهد شناخت.

اندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، و هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا از جمله مقام هاییی هستند که در این کنفرانس شرکت دارند. کنفرانس پاریس به میزبانی مشترک دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا و نیکولا سارکوزی رییس جمهوری فرانسه برگزار شده است.

در همین حال، فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که به دنبال در خواست این کشور از کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد، بیش از ۲ میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده لیبی را می تواند آزاد کند.

کمیته تحریم ها پیش از این با درخواست های مشابه بریتانیا و ایالات متحده موافقت کرده بود. دو کشور برای رفع نیازهای فوری انسانی در لیبی، در مجموع بیش از ۳ میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده لیبی را آزاد می کنند.

دیپلمات های اروپایی گفته اند آنها انتظار دارند روز پنجشنبه با لغو تحریم ها علیه چند بندر، شرکت های نفتی و بیش از ۱۲ شرکت و نهاد دیگر موافقت شود. هدف این است که به تشکیلات موقت در از سرگرفتن فعالیت های اقتصادی که در حکومت قذافی متوقف شد کمک شود.

در این میان، تشکیلات موقت لیبی به وفاداران قذافی در شهر سرت یک هفته دیگر برای تسلیم شدن مهلت داده است. تی ان سی پیش از این روز شنبه را به عنوان ضرب الاجل تعیین کرده بود و گفته بود در صورتی که این ضرب العجل رعایت نشود به عملیات نظامی متوسل خواهد شد. مقام های تشکیلات روز پنجشنبه گفتند در مذاکره با نیروهای قذافی در سرت پیشرفت می شود.

XS
SM
MD
LG