اعتراض آرام خانوادههای گروگانهای لبنانی در بیروت، به دردسر امنیتی دیگری برای دولت لبنان تبدیل شده است.
چهار ماه پیش، شورشیان افراطی که در جنگ داخلی سوریه درگیر هستند، تعدادی از سربازان ارتش لبنان را در یکی از شهرهای مرزی کشوربه گروگان گرفتند.
خانوادههای سربازان به جان اوون خبرنگار صدای آمریکا گفتهاند، قصد آشوب ندارند و تنها هدف آنها این است که گروگان گرفته شدن عزیزانشان به دست فراموشی سپرده نشود.
حسین یوسف، پدر یکی از گروگانها میگوید «برپایی چادرها، آن هم در قلب بیروت و در برابر ساختمانهای دولتی، برای این است که به مقامهای لبنان بفهمانیم اگر به دلیل بیتفاوتی و بیمسئولیتی شان، خدای ناکرده، بلایی سر بچههایمان بیاید، آنها به اندازه گروگانگیرها مسئول هستند.»
پیشتر، بستگان گروگانها با ایجاد راه بندان و پخش اعلامیه، تلاش کردند توجه مقامها را به این موضوع جلب کنند، اما از ترس این که این اقدامات باعث نآرامی بیشتر شود و موضوع گروگان گیری را لوث کند، به برپایی اردوگاه خیابانی قناعت کردهاند.
یکی از استادان دانشگاه آمریکایی لبنان نیز میگوید، لبنان کشوری با آرامش سیاسی شکننده است، و گروگانگیرها هم از هر وسیلهای برای ایجاد ناآرامی و تنش استفاده میکنند.
عماد سلامیه، استاد علوم سیاسی میگوید «گروههای شبه نظامی راهی یافتهاند تا از این شکاف به منظور ایجاد جدایی بیشتر در صحنه سیاسی لبنان استفاده کنند. داعش و جنبش النصره، هر دو به اشکال مختلف تلاش میکنند موضوع گروگانها را به صورت چاشنی مبارزه میان شیعیان و سنیها در آورند.»