بخش انگلیسی صدای آمریکا – تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، روز یکشنبه با انتشار یک پیام ویدئویی گفت که همهگیری جهانی به وجود آمده بر اثر شیوع ویروس کرونا «آخرین همهگیری نخواهد بود و همهگیریها از واقعیتهای زندگی هستند.»
آقای ادهانوم در اظهارات خود به مناسبت نخستین روز بینالمللی آمادگی برای همهگیری گفت که جهان باید از تجربه کووید-۱۹ درس بگیرد و به موضوع «روابط تنگاتنگ میان سلامت انسانها، جانوران، و کره زمین» بپردازد.
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت با انتقاد از برخورد کوتاهمدت جهان با همهگیریها گفت: «ما در زمان بروز یک همهگیری پول هنگفتی را هزینه میکنیم. اما وقتی که آن همهگیری به پایان میرسد، آن را فراموش میکنیم و هیچ کاری برای جلوگیری از همهگیری بعدی انجام نمیدهیم.»
در همین حال تزریق نخستین دُزهای واکسن تولید شده توسط شرکت آمریکایی فایزر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روز شنبه ۶ دی آغاز شد. آسیبپذیرترین شهروندان این کشورها در ردیف اول صف دریافت واکسن قرار دارند.
خانم اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در ویدئویی که به مناسبت آغاز توزیع واکسن برای نزدیک به ۴۵۰ میلیون نفر پخش شد، آن را «یک لحظه احساس برانگیز یکپارچگی» خواند.
همزمان چند کشور روز شنبه شناسایی مواردی از ابتلا به گونه جدید ویروس کرونای جهش یافته در بریتانیا را تأیید کردند. کانادا گزارش داده است که نتیجه آزمایش یک زن و شوهر ساکن جنوب انتاریو نشان میدهد که آنها به سویه جهشیافته کرونا مبتلا شدهاند. این در حالی است که آنها هیچگونه سابقه سفر، قرار گرفتن در معرض افراد مبتلا، و هرگونه تماس با خطر بالا نداشتهاند. تاکنون کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، لبنان، دانمارک، ایتالیا، سوئد، اسپانیا، و ژاپن چنین مواردی را گزارش کردهاند.
پژوهشی که توسط دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن انجام شده است نشان میدهد که سویه جدید ویروس کرونا ۵۰ درصد تا ۷۵ درصد مسریتر از نمونههای قبلی است. این امر سبب سبب شده است که نگرانیها نسبت به شمار بیشتر مبتلایان و نرخ بالاتر مرگ و میر در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کند.
مقامات ایالات متحده گفتهاند که از روز دوشنبه تنها مسافرانی میتوانند از بریتانیا راهی آمریکا شوند که نتیجه آزمایش کرونای آنها قبل از عزیمت منفی شده باشد.