خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی به بررسی چالشهای موجود بر سر راه واکسیناسیون همگانی در بسیاری از کشورهای فقیر پرداخته است.
در این گزارش با اشاره به مخالفت ستیزهجویان و گروههای مذهبی تندرو با واکسیناسیون عمومی در پاکستان، آمده است که از سال ۲۰۱۲ میلادی تاکنون بیش از ۱۰۰ تن از کارکنان بخش بهداشت و درمان، اعضای تیمهای واکسیناسیون، و مقامات امنیتی دستاندرکار در زمینه کارزارهای تزریق واکسنهای فلج اطفال در آن کشور کشته شدهاند.
بنا بر این گزارش، با این وجود مشکلات خشونت و ناامنی تنها موانع موجود در راه اجرای طرحهای واکسیناسیون عمومی نیستند. ناتوانی مالی دولتها برای تهیه واکسن، فقدان زیرساختهای ضروری مانند جادههای مناسب برای انتقال واکسن و کمبود برق لازم برای نگهداری این واکسنها در سردخانههای ویژه، و وجود فساد مالی و اداری گسترده که موجب به سرقت رفتن وجوه تخصیص یافته به این منظور میشود، از دیگر عوامل مشکلآفرین در راه اجرای این ماموریت هستند.
بنیامین شرایبر، معاون ریاست ایمنسازی جهانی یونیسف، مناطق درگیری را چالشبرانگیزترین نقاط برای توزیع واکسن میداند و میگوید که در این مناطق جریان اطلاعات نادرست و شیوع خشونت «از مشارکت جامعه در واکسیناسیون همگانی جلوگیری میکند.»
این گزارش سپس با بررسی برنامههای واکسیناسیون کرونا در برخی از این کشورها، تاکید دارد که شرایط هر کشور ممکن است با دیگری متفاوت باشد. برای نمونه، در حالی که مکزیک به زودی قرار است واکسیناسیون عمومی را آغاز کند، هائیتی هنوز هیچ برنامهای را برای این منظور اعلام نکرده است.