لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۴۷

مایک پمپئو در مراسم رونمایی از گزارش امسال آزادی مذهبی جهان خواستار آزادی گروگان‌های آمریکایی از ایران شد


مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا

مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، از گزارش سالانه آمریکا درباره آزادی مذهبی در جهان رونمایی کرد.

آقای پمپئو در یک کنفرانس خبری که روز چهارشنبه ۲۱ خرداد در وزارت خارجه آمریکا برگزار شد،‌ در بخشی از سخنان خود به ایران اشاره کرد و خواستار آزادی گروگان‌های آمریکایی از ایران شد. او به آزادی مایکل وایت اشاره کرد و گفت: «از بازگشت مایکل وایت به خانه بسیار خوشحال هستم. از برایان هوک، نماینده ویژه در امور ایران، به خاطر دیپلماسی فوق‌العاده‌ای که او انجام داد و به آزادی مایکل انجامید سپاسگزارم. از دولت سوئیس نیز به خاطر کمک‌هایشان تشکر می‌کنم. کار ما هنوز تمام نشده است. باقر نمازی، سیامک نمازی، و مراد طاهباز آمریکایی‌هایی هستند که هنوز به‌نادرست در اسارت رژیم ایران هستند و تهران باید بی‌درنگ آنها را آزاد کند.»

وزیر خارجه آمریکا همچنین با اشاره به وضعیت آزادی مذهبی در جهان گفت: «گزارش آزادی مذهبی امسال نشان می‌دهد هرچند گام‌های بزرگی برداشته شده است، ولی هنوز نقاط تاریکی هم در بخش‌های مختلف جهان وجود دارد. ... در نیجریه، داعش و بوکو حرام همچنان به حملات‌شان علیه مسلمانان و مسیحیان ادامه می‌دهند. داعش در ماه دسامبر گذشته در آن کشور ۱۰ مسیحی را سر برید. و در چین، سرکوب حکومتی علیه همه ادیان ادامه دارد و حزب کمونیست چین اکنون سازمان‌های مذهبی را مجبور می‌کند که از رهبری آن حزب تبعیت کند و ... بازداشت گسترده اویغورها در شین‌جیانگ، و سرکگوب تبتی‌ها و بودایی‌ها و مسیحیان همچنان ادامه دارد.»

در بخشی از این کنفرانس خبری، خبرنگاری از آقای پمپئو پرسید «شما در پیامی در توئیتر در مورد مرگ جورج فلوید واکنش نشان دادید و حتی هشدار دادید که ایران و چین در این مورد سوءاستفاده می‌کنند ولی پیام شما، پیام وزارت خارجه، و پیام ایالات متحده به جهان در این باره چیست؟»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ گفت:‌ «خود این پرسش بسیار نگران‌کننده است. چون پرسش شما این پیش‌زمینه را در مورد تساوی اخلاقیات بین [آمریکا و] این کشورهایی که نام بردید - کشورهایی که مردمشان را سرکوب می‌کنند، مردمشان را از بین می‌برند، بناهای دینی آن‌ها را به آتش می‌کشند، و به خبرنگارانی مثل شما اجازه نمی‌دهند که از وزیر خارجه سوال کنید - مطرح می‌کند. مثل همین پرسشی که شما از من کردید و مطالبه شما این است که من به شما جواب بدهم و ما را پاسخگو نگه دارید. این‌چیزها در آن کشورها وجود ندارد. دیپلمات‌های ما در سرتاسر جهان می‌توانند بسیار سرافراز باشند؛ چرا که آنها نمایندگان کشوری هستند که این حق خدادادی در سند بنیادین آن ذکر شده است که تضمین می‌کند اگر خطایی در این جا و در ایالات متحده کردیم، اگر چیزی اسف‌بار و خیلی بد مانند آن‌چه بر سر جورج فلوید آمد روی دهد، دولت به آن واکنش نشان می‌دهد. ما شاهد بودیم که هم نیروهای محلی اجرای قانون و هم وزارت دادگستری سریع عمل کردند تا در این مورد خاص کار کنند. حالا برخی افراد راه افتاده‌اند و می‌خواهند نحوه عملکرد نیروهای اعمال قانون تغییر کند. من، به عنوان وزیر خارجه، در جایگاهی نیستم که در مورد آن صحبت کنم. ولی می‌بینید که این گفت‌وگو در آمریکا دنبال می‌شود. چنین چیزی در دیگر کشورهای جهان روی نمی‌دهد. در میدان تین‌آن‌من ۳۱ سال پیش هزاران تن کشته شدند؛ اما آن‌ها [حکومت کمونیست چین] خبرنگاران را سرکوب کردند و مردم را ناپدید کردند. این‌ها اساساً غیرقابل مقایسه هستند. کشور ما بسیار ویژه است و بزرگترین کشور در تاریخ تمدن است. آمریکا آن قدر ویژه است که چالش‌هایی که در حال حاضر با آن روبرو هستیم، به شکلی است که درجا به آن می‌پردازیم، روند سیاسی در مورد آن در جریان خواهد بود، و مناظره‌های عمومی برگزار خواهد شد. باور اساسی ما - این واقعیت که ما به همه انسان‌ها احترام می‌گذاریم، چرا که خداوند آنها را شبیه خودش آفریده است - بازگوکننده نحوه واکنش ایالات متحده به این چالش‌ها است. به نظر من دیپلمات‌های ما از این فرصت درخشان برخوردارند که این داستان بسیار مهم را در این مورد بگویند؛ بگویند که آمریکا چگونه با چالش‌های درون کشور - به نحوی که بازگوکننده بهترین دستاوردهایی که بنیانگذاران [آمریکا] امیدوار بودند کشور به آن دست یابد، باشد - روبرو می‌شود.»

در این کنفرانس خبری همچنین سم براون بک، نماینده ویژه آمریکا در امور آزادی مذهبی در جهان، به سوالات خبرنگاران درباره این گزارش سالانه پاسخ داد. او در بخشی از سخنان خود گفت:‌ «دولت فعلی آمریکا، پرزیدنت ترامپ، و مایک پنس از حامیان جدی و اصلی آزادی ادیان هستند. ما به حمایت از آزادی ادیان در تمامی جهان ادامه داده و آن را با جدیت دنبال می‌کنیم.»

وی افزود: «در ایران ۱۰۹ عضو اقلیت‌های دینی در زندان هستند و جرم‌شان فقط عضویت در اقلیت دینی و باور مذهبی آن‌ها است. [رژیم ایران] حتی شماری از آنها را سال گذشته به همین اتهام اعدام کرد.»

وزارت خارجه آمریکا هر سال این گزارش را تنظیم و ارایه می‌کند. در این گزارش به وضعیت حقوق اقلیت‌های مذهبی در بسیاری از کشورها اشاره می‌شود.

در سال‌های گذشته نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در ایران یکی از بخش‌های این گزارش بوده است.

XS
SM
MD
LG