لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۴

سناتور گراهام: بزرگترین بازنده حل اختلاف قطر و عربستان سعودی، رژیم ایران است 


لیندزی گراهام رئیس کمیته قضایی سنا
لیندزی گراهام رئیس کمیته قضایی سنا

لیندزی گراهام سناتور ارشد جمهوریخواه با تبریک به پرزیدنت ترامپ برای حل اختلاف بین قطر و عربستان سعودی، رژیم ایران را بزرگترین بازنده نامید.

رئیس کمیته قضایی سنا روز سه شنبه ۱۶ دیماه در چند توئیت نوشت: به پرزیدنت ترامپ و تیم او به رهبری جرد کوشنر و آوی ‌برکوویتس برای پایان اختلاف بین قطر و عربستان و دیگر کشورها تبریک می‌گویم... در این میان، بزرگترین بازنده رژیم ایران است که دیگر سودی از این اختلاف داخلی شورای همکاری خلیج فارس نخواهد داشت.

همزمان با حضور جرد کوشنر، مشاور ارشد پرزیدنت ترامپ، در نشست شورای همکاری خلیج فارس، قطر و عربستان سعودی توافقی را برای پایان دادن به اختلافات‌شان امضا کردند. محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، نیز در بخشی از سخنان خود در نشست شورای همکاری خلیج فارس به جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «برای مقابله با رفتار ویرانگر ایران با چالش‌هایی مواجه هستیم.»

نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا در شمال مدینه
نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا در شمال مدینه

نشست شورای همکاری خلیج فارس عصر سه‌شنبه در شهر العلا با امضای بیانیه‌ای‌ پایان یافت. شیخ نواف الاحمد الصباح، امیر کویت، به عنوان میانجی حل اختلاف بین عربستان سعودی و قطر، از تمامی کشورهای امضاءکننده این بیانیه و همچنین از پرزیدنت دونالد ترامپ تقدیر کرد.

امیر قطر در مراسم امضای بیانیه نشست شورای همکاری خلیج فارس
امیر قطر در مراسم امضای بیانیه نشست شورای همکاری خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جرد کوشنر برای شرکت در مراسم امضای توافق بین عربستان سعودی و قطر در شهر «العُلا» در شمال مدینه دعوت شده بود. آقای کوشنر در دو سال اخیر چند سفر به دو کشور قطر و عربستان سعودی برای کاهش اختلافات داشت.

تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر روز سه شنبه ۱۶ دی ماه وارد العلا در عربستان سعودی شد و مورد استقبال محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی قرار گرفت. سفر امیر قطر به عربستان سعودی پس از آن صورت می‌گیرد که ریاض اعلام کرد به تحریم این همسایه کوچک خود، پایان می‌دهد.

به گزارش آسوشیتدپرس، تصمیم عربستان سعودی برای بازکردن مرزها اولین گام برای پایان دادن به بحران دیپلماتیکی است که میان شرکای دفاعی آمریکا در خاورمیانه اختلاف عمیقی انداخته و اتحاد سنتی میان کشورهای عربی و روابط جوامع آنها را از هم گسسته است.

چهار کشور عربی به رهبری عربستان سعودی از اواسط سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود را با قطر به خاطر حمایت دوحه از گروه‌های تروریستی و روابط نزدیک با رژیم ایران قطع کردند.

کاهش تنش بین قطر و سعودی در ادامه استراتژی ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی در دولت پرزیدنت ترامپ است. در ماه‌های گذشته و با تلاش‌ها و ابتکار دولت پرزیدنت ترامپ، توافق‌های ابراهیم امضا شده که بر اساس آن، اسرائیل روابط خود را با امارات متحده عربی، بحرین، سودان و مراکش عادی کرده است.

آذرماه گذشته، وزیر خارجه عربستان سعودی در یک کنفرانس ویدیویی به میزبانی رم، گفت که با «تلاش های پیوسته» کویت و «حمایت قوی» رئیس جمهوری آمریکا، پیشرفت های عمده ای در طی چند روز در زمینه حل اختلافات با قطر بدست آمده است.

XS
SM
MD
LG