آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز شنبه همزمان با پنجمین سالگرد توافق اقلیمی پاریس، از همه کشورها خواست «وضعیت اضطراری آب و هوایی» اعلام کنند.
به گزارش رویترز، آقای گوترش این درخواست را در نشستی که با هدف ایجاد انگیزه در رابطه با توافق پاریس برگزار شده بود، ایراد کرد. به دنبال افزایش احتمال بازگشت ایالات متحده به توافق اقلیمی پاریس بنا بر وعده جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، این پیمان جان تازهای گرفته است.
با این وجود، دهها نفر از رهبران جهان به جای متعهد شدن نسبت به اجرای سیاستهای جدید برای تسریع روند پایان بخشیدن به مصرف سوختهای فسیلی، در سخنانشان پیشنهاد دادند که تعهدات موجود یا وعدههای جسورانهتری را، پیش از مذاکرات مهم در گلاسکو در اواخر سال ۲۰۲۱، مورد تجدیدنظر و تغییر قرار دهند.
‘I call on all leaders worldwide to declare a state of climate emergency in their countries until carbon neutrality is reached’: U.N. Secretary General Antonio Guterres’ opening remarks to a climate summit https://t.co/xQme7zU6hy pic.twitter.com/JABj0PRchE
— Reuters (@Reuters) December 12, 2020
آقای گوترش که تغییرات اقلیمی را یکی از نشانهای ویژه خود میداند، از طریق کنفرانس ویدیویی گفت: «آیا هنوز کسی میتواند وضعیت اضطراری بارزی را که با آن روبرو هستیم انکار کند؟»
وی افزود: «به همین دلیل من امروز از تمامی رهبران در سراسر جهان میخواهم که در کشورهای خود وضعیت اضطراری آب و هوایی اعلام کنند و تا زمانی که میزان کربن [در جو زمین] به حد خنثی برسد [این وضعیت را ادامه دهند.]»
با ادامه پیامدهای تغییرات اقلیمی - که از زمان امضاء و تصویب توافق پاریس تاکنون بر اثر آتشسوزیهای استرالیا و کالیفرنیا و فروپاشی یخسارها بدتر شده است - فشارهای مردمی بر رهبران برای توجه کردن به هشدارهای دانشمندان افزایش یافته است.