پژوهشگران سازمان ملی هوایی و فضانوردی آمریکا با ارائه یک طرح ابتکاری به مدیران ارشد «ناسا»، خواستار اعزام کاوشگر فضایی به «تریتون»، یکی از ماههای سیاره «نپتون»، شدند.
به گزارش سایت خبری «دیلی میل» این پژوهشگران باور دارند که با توجه به پیشرفت فناوری و امکانات موجود، این سفر اکتشافی، دستاوردهای علمی ارزشمندی خواهد داشت و آنها را با ویژگیهای ناشناخته این ماه شگفتانگیز آشنا میکند.
این مأموریت پیشنهادی «تریدنت» (به انگلیسی: Trident) نام دارد و در صورت تأیید ناسا، در سال ۲۰۲۵ - یعنی هنگامی که مدار زمین در بهترین شرایط از نظر انطباق با سیاره مشتری است - انجام می شود.
این فضاپیما پس از رسیدن به مشتری، با استفاده از نیروی جاذبه تریتون، با سهولت بیشتری به سمت این ماه میرود و برای انجام ماموریت خود در سال ۲۰۳۸ به تریتون میرسد.
فضاپیمای «وُیِجِر ۲» (به انگلیسی : Voyager 2) در سال ۱۹۸۹ از کنار تریتون گذشت و برای نخستین بار از سطح این ماه تصویربرداری کرد.
به عقیده پژوهشگران، وجود ستونهای عظیم یخی در تریتون، وجود آب در این قمر را تأیید میکند و این موضوع بسیار مهمی در کهکشان است.
از نکات جالبتوجه دیگر، فعالیتهای نامتعارف جوی در تریتون است که منجر به پیدایش ابرهای رفیق نیتروژنی و بارش این ذرات در سطح ماه میشود، نکتهای که با توجه به فاصله زیاد تریتون از خورشید بسیار شگفتانگیز است.
تریتون که بزرگترین ماه طبیعی نپتون و هفتمین ماه بزرگ منظومه خورشیدی است، مداری پسرونده دارد، به این یعنی که بر خلاف جهت گردش سیارهاش میگردد.
مدیران ناسا پس از بررسی این طرح اکتشافی، نظر نهایی خود را درباره مأموریت تریدنت و اعزام کاوشگر به تریتون تا سال آینده میلادی اعلام می کنند.