سازمان ملی هوایی و فضانوردی آمریکا، «ناسا»، اطمینان دارد که علی رغم شرایط خاص و برخی محدودیتهای مرتبط با ویروس کرونا، مأموریت «مریخ ۲۰۲۰» طبق برنامه انجام خواهد شد.
به گزارش سایت «اسپیس نیوز» قرار بود این فضاپیما یا کاوشگر در تاریخ هفدهم ژوئیه از پایگاه نظامی «کیپ کاناورال» در ایالت فلوریدا به فضا پرتاب شود، ولی به علت نقص فنی یکی از تجهیزات حمل زمینی موشک به ۲۰ ژوئیه موکول شد.
مدیران ناسا در جریان یک کنفرانس اینترنتی درباره این پروژه فضایی توضیحاتی دادند و یادآور شدند که مراحل نهایی آماده سازی این فضاپیما به خوبی پیش میرود و آنها به زودی این مریخنورد را که «پشتکار» (به انگلیسی: Perseverance) نام دارد به مرکز ادغام عمودی اطلس ۵ می فرستند تا در بالای موشک نصب شود.
البته احتمال تعویق این مأموریت در صورت بروز نقص فنی یا مشکلات پیش بینی نشده دیگر نیز وجود دارد.
به گفته مدیران ناسا، انجام مأموریت مریخ ۲۰۲۰ تا یازدهم اوت امکان پذیر است، هرچند که ممکن است با توجه به شرایط جوی این زمان تا ۱۵ اوت نیز تمدید شود.
اگر به هر دلیلی این پنجره زمانی از دست برود، پروژه مریخ نورد، ۲۶ ماه به تعویق می افتد و در آن مدت امکان پرتاب موشک وجود نخواهد داشت.
به همین دلیل سازمان ملی هوایی و فضانوردی ناسا علیرغم همه گیری ویروس کرونا و عملیات «دمو ۲» برای اعزام فضاپیما به ایستگاه بینالمللی، این مأموریت را یکی از مهمترین اولویتهای کاری خود قرار داده است.
لغو مأموریت، علاوه بر تأخیر ۲ ساله، برای ناسا حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه اضافی ایجاد میکند که شامل مخارجی مانند نگهداری موشک و فضاپیما، حقوق پرسنل و اعضای گروه است.
البته ناسا فهرست دقیقی از هزینههای اضافی احتمالی را منتشر نکرده است و رقم ارائه شده، تقریبی است.
این سازمان پس از موفقیت عملیات «دمو ۲» و اعزام نخستین فضانوردان از خاک آمریکا پس از نزدیک به یک دهه، برنامه های مفصلی برای مریخ نورد ۲۰۲۰ دارد و از طریق شبکه های اجتماعی، علاقمندان را در جریان جزئیات این مأموریت فضایی قرار می دهد.