لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۳

طالبان به تشکیل کابینه و اعلام دولت جدید نزدیک می‌شود؛ حمله‌ هوایی آمریکا به یک خودروی حامل مواد منفجره


نیروهای طالبان. آرشیو
نیروهای طالبان. آرشیو

طالبان به تشکیل کابینه خود در افغانستان نزدیک می‌شود. یک مقام ارشد طالبان که به شرط منتشر نشدن نامش با صدای آمریکا گفت‌و‌گو می‌کرد اعلام داشت که این گروه در مراحل پایانی اعلام یک کابینه جدید است.

به گزارش بخش انگلیسی صدای آمریکا، او گفت که انتظار می‌رود همه اعضای «شورای رهبری» طالبان عضو کابینه باشند.

گزارش شده است که هبت‌الله آخوندزاده، رهبر ارشد طالبان مذاکرات در این باره را همراه با معاونانش از جمله رئیس شبکه حقانی، در قندهار به راه انداخته است، شهری که زادگاه طالبان است. یکی دیگر از افراد حاضر در مذاکرات، ملا محمد یعقوب، پسر ملا عمر، بنیانگذار طالبان و رئیس کمیته نظامی طالبان است.

انفجار در نزدیکی فرودگاه

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه به نقل از یک سخنگوی طالبان گزارش داد که آمریکا خودروی یک بمب‌گذار انتحاری را که می خواست به فرودگاه کابل حمله کند، در حمله‌ای هوایی هدف قرار داد.

پیشتر خبرگزاری‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی فرودگاه کابل خبر دادند.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، اصابت یک راکت به یک محله در شمال غرب فرودگاه کابل نیز منجر به کشته شدن یک کودک شد. بر اساس اخبار اولیه، این خبرگزاری می‌نویسد که به نظر می‌رسد که این دو حمله از هم جدا بوده است.

در همین حال، یک سخنگوی سنتکام تایید کرد که آمریکا در حمله‌ای هوایی برای دفاع از خود، یک خودرو در کابل را هدف قرار داد و یک «تهدید فوری» از سوی «داعش خراسان» برای فرودگاه بین المللی حامد کرزی را حذف کرد.

بیانیه سنتکام می‌گوید انفجار دوم مهیبی که پس از حمله هوایی روی داد وجود مواد منفجره قابل توجهی را در آن خودرو تایید می‌کند و آمریکا را از موفقیت آمیز بودن حمله مطمئن ساخته است. سنتکام می‌گوید مشغول بررسی وجود احتمالی قربانیان غیرنظامی در این حمله است اما در حال حاضر نشانه‌ای در این باره در دسترس نیست. سنتکام می‌گوید درباره تهدیدهای آتی هوشیار است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه گفته بود در ۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده «به احتمال بسیار بالا» حمله دیگری در فرودگاه کابل علیه نیروهای آمریکایی در افغانستان روی خواهد داد.

همچنین و در حالی که تا ضرب الاجل خروج نیروهای آمریکا از افغانستان دو روز باقی مانده است، رویترز روز یکشنبه به نقل از یک مقام امنیتی غربی نوشت نیروهای ایالات متحده در فاز نهایی ترک کابل هستند و تنها حدود ۱۰۰۰ غیرنظامی در فرودگاه کابل در انتظار ترک افغانستان هستند.

با خروج غیرنظامیان و سپس خروج آخرین سربازان، حضور نظامی آمریکا در افغانستان پس از دو دهه پایان می‌یابد.

بنا بر دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، عملیات خروج کامل نیروهای نظامی آمریکایی از افغانستان تا پایان ماه اوت به پایان خواهد رسید.

همزمان، شبکه خبری سی ان ان به نقل از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نوشت واشنگتن پس از پایان ماه اوت حضور دیپلماتیک در افغانستان نخواهد داشت.

همچنین وزارت خارجه آمریکا می گوید هنوز حدود ۲۵۰ آمریکایی در افغانستان هستند که می خواهند از آن کشور خارج شوند.

طالبان اجازه خروج می دهد

آمریکا، بریتانیا، و چند کشور دیگر روز یکشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کردند طالبان به خارجی ها و شهروندان افغانستان که از کشورهای دیگر مجوز سفر دریافت کرده اند اجازه می دهد افغانستان را ترک کنند.

مذاکرات در مورد افغانستان

رهبران کشورهای غربی در حال مذاکره در مورد اوضاع افغانستان هستند. امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز شنبه گفت این کشور درحال مذاکره مقدماتی با طالبان در مورد وضعیت انسانی در افغانستان و تخلیه احتمالی افراد بیشتری است.

آقای ماکرون، روز شنبه در نشست با چند تن از رهبران کشورهای خاورمیانه در بغداد گفت فرانسه با قطر در مورد چگونگی تشکیل مسیری برای تخلیه از افغانستان مذاکره می کند.

ماکرون گفت: «ما در حال حاضر در مذاکراتی هستیم که بسیار شکننده و مقدماتی است، اما گفت وگوها با طالبان در مورد موضوع های بشردوستانه و توانایی برای خروج زنان و مردان افغان که در معرض خطر هستند آغاز شده. با قطر و دیگران هم همکاری می‌کنیم که بتوانیم عملیات را ادامه دهیم‌»

رهبران بریتانیا و آلمان نیز شنبه در مورد نیاز به کمک‌های جهانی و یک رویکرد مشترک از سوی کشورهای گروه-۷ نسبت به دولت آینده افغانستان مذاکره کردند.

دفتر بوریس جانسون در این مورد اعلام کرد نخست وزیر در این مذاکرات تاکید کرد هرگونه به رسمیت شناختن و تعامل با طالبان باید مشروط به احترام طالبان به حقوق بشر و اجازه آنها به عبور کسانی باشد که می خواهند کشور را ترک کنند.

بمبگذاری انتحاری روز پنجشنبه

شمار تلفات بمبگذاری انتحاری روز پنجشنبه در فرودگاه کابل به ۱۹۰ نفر شامل ۱۳نظامی آمریکا رسید، و ایالات متحده نیز به تلافی این حمله تروریستی، دو تن از اعضای ارشد داعش خراسان را دریک حمله پهپادی در ولایت ننگرهار از پا در آورد.

الای تنن بام، مدیر مطالعات امنیتی در انستیتو فرانسوی روابط بین الملل می گوید حمله به فرودگاه «به خوبی نشان می دهد که داعش به عنوان یک عامل جهانی هنوز زنده و فعال است و می تواند به آمریکا ضربه بزند. کشتن ۱۳ نظامی آمریکائی در یک حمله برای یک سازمان جهادی دستاورد بزرگی است، اما احتمالاً داعش خراسان اولین گروه تروریستی نیست که از آن سود خواهد برد.»

شمار نیروهای خارجی مستقر در فرودگاه بین المللی کابل کاهش قابل ملاحظه ای یافته و همزمان بر تعداد شبه نظامیان طالبان در پست های بازرسی و خیابان های منتهی به آن فروگاه افزده شده است.

با این حال، هنوز صدها نفر از شهروندان افغان به امید خروج از کشور در اطراف فروگاه تجمع کرده اند.

XS
SM
MD
LG