در حالی که وضعیت بحرانی کرونا در استان سیستان و بلوچستان ایران با انتقادهای زیادی همراه شده است، سعید نمکی، وزیر بهداشت این کشور میگوید: «این بلواها و سیاه نماییها و فتنهانگیزیها» را اگر کنار بگذاریم، «باران و لطافت، فضای واقعیت را نشان خواهد داد.»
اما اسماعیل حسین زهی، نماینده خاش در مجلس شورای اسلامی در توییتر گفته است که اوضاع سیستان و بلوچستان از مرز فاجعه رد شده است.
همچنین در حالی که وزیر بهداشت گفته است در سیستان و بلوچستان حدود ۴۰۰ تخت خالی وجود دارد، نماینده خاش در گفتگو با «ایلنا» گفته است که بیمارستانهای استان پر شده است و اکثر جانباختگان، «کسانی هستند که در بیمارستانها برایشان جایی نیست و به خانه میروند و توان تهیه کپسول اکسیژن هم ندارند.» حسین زهی، نماینده خاش نیز تأکید کرده که آمار فوتیها از آنچه اعلام میشود بیشتر است چرا که به گفته او «بسیاری از افراد در خانهها فوت میکنند.»
سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت نیز همچون سعید نمکی گفته است که مشکلی از لحاظ تخت در این استان وجود ندارد.
پیشتر، نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی گفته بود: «سراوان با جمعیت ۴۸۰ هزار نفری تنها یک پزشک متخصص عفونی دارد که رئیس بیمارستان رازی است و تنها دو الی سه پزشک متخصص داخلی دارد.»
- آمار نگرانکننده جانباختگان کرونا در سیستان و بلوچستان
احمدعلی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان در گفتگو با تلویزیون دولتی ایران گفته است: «بیش از یک هفته است که آمار روزانه مبتلایان در استان بیش از یک هزار و ۲۰۰ نفر و تعداد فوتیها تا ۱۹ نفر رسیده است که با آمار کشور پاکستان با ۲۲۰ میلیون نفر جمعیت برابری میکند.»
سایت تجارت نیوز، در گزارشی نوشت مردم در سیستان و بلوچستان گاه مجبورند به چند گورستان سر بزنند و برای تدفین مردگان در صف بمانند.
تجارتنیوز به نقل از یکی از ساکنان زاهدان گفته از آنجایی که کل بازار تعطیل است، بر سر برخی از چهارراهها، ماشین و افرادی ایستادهاند و کفن میفروشند.
- افزایش شمار مبتلایان و تعطیلی شماری از اصناف
آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد، شمار روزانه مبتلایان به ویروس کرونا در کشور از مرز ۱۶ هزار نفر عبور کرده است.
آمار وزارت بهداشت همچنین از مرگ ۱۵۷ بیمار دیگر در شبانهروز گذشته خبر میدهد که شمار کل جانباختگان را به نزدیک ۸۵ هزار نفر میرساند.
بسیاری نسبت به صحت آمار رسمی تردید دارند و حتی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده بود که آمار واقعی ابتلا و مرگ چند برابر آمار رسمی است.
عباس عبدی، تحلیلگر مسائل سیاسی در داخل ایران نیز در توئیتی آماردولتی را زیر سوال برده است.
با قرار گرفتن ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) و ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر)، ستاد ملی کرونا ، اصناف گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ را تعطیل کرد. با این حال، خبرگزاری «مهر» از فعالیت تعدادی از اصناف در بازار بزرگ تهران خبر داده است.
در همین حال، قطعی مداوم برق، جان بیماران بدحال در بیمارستانها را به خطر انداخته است.
محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آیسییو بیمارستان مسیح دانشوری از مرگ بیماران مبتلا به کرونا در پی قطعی برق هشدار داد.