بر اساس رنگبندی جدید اپلیکیشن ماسک که شیوع ویروس کرونا در ایران را نشان میدهد، ۹۲ شهرستان از جمله تهران در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر)، ۱۸۳ شهرستان در وضعیت نارنجی (پرخطر)، و ۱۷۳ شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار گرفتهاند و هیچ نقطه آبی بر روی نقشه باقی نمانده است.
با این حال، به رغم اعتراض دانشآموزان و والدین، کنکور سراسری دانشگاهها از روز چهارشنبه ۹ تیرماه آغاز شد و روز جمعه، ۱۱ تیرماه، با حدود ۵۵۵ هزار داوطلب شلوغترین روز کنکور بود.
به گزارش رسانههای داخل ایران، ۵۱ داوطلب مبتلا به کرونا نیز در کنکور علوم تجربی روز جمعه شرکت کردند.
هر چند رئیس سازمان سنجش گفته بود که ناظران وزارت بهداشت در شهرهای قرمز، «حساسیت بیشتری» نشان خواهند داد، تعدادی از شرکتکنندگان از عدم رعایت پروتکلها در مراکز برگزاری کنکور خبر دادهاند.
- درخواست برای رعایت پروتکلها به رغم کمبود امکانات
پس از هفتهها درخواست کمک مقامات محلی سیستان و بلوچستان از وزارت بهداشت، سرانجام تعدادی از مسئولان برای ارزیابی شرایط، راهی این استان شدند.
ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، که به زاهدان سفر کرده است میگوید سیستان و بلوچستان پایینترین میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی را در سطح کشور دارد.
پیشتر نیز حمید سوری، مسئول «کمیته کشوری واکنش سریع کووید-۱۹» وزارت بهداشت گفته بود: « با یک نگاه سرانگشتی از هر ۱۰۰ نفر، کمتر از نیمی از افراد ماسک زده بودند.»
این در حالی است که گزارشهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی از کمبود ماسک و دیگر امکانات پزشکی خبر میدهند.
سایت «تجارت نیوز» هم در گزارشی از وضعیت سیستان و بلوچستان، نوشته است یوسف ۱۶ ساله که در یک ضایعاتی کار میکند از اول کرونا تا به حال، فقط سه عدد ماسک داشته و این سومی را «یک ماهی میشود روی صورتش میگذارد.»
الیاس براهویینژاد، خبرنگار محلی، در واکنش به درخواست مقامات بهداشتی که از مردم میخواهند در خانه بمانند و رعایت کنند، نوشته است: «در خانه بمانیم؟ باشه. فقط در جریان باشید که ما حتی آب شرب را هم باید از بیرون بخریم. »
قطع روزانه برق در گرمای شدید نیز به مشکلات متعدد مردم این استان افزوده است.
- اعلام ممنوعیت سفر پس از بروز فاجعه در سیستان و بلوچستان
آمار دانشکده علوم پزشکی زاهدان نشان میدهد روزانه نزدیک به ۱۲۰۰ نفر در سیستان و بلوچستان به ویروس کرونا مبتلا میشوند.
مسئولان و رسانههای محلی آمار واقعی را بسیار بیش از آن چه اعلام شده است برآورد میکنند و میگویند بسیاری از موارد ابتلا و مرگ و میر در نقاط دور از دسترس رخ میدهد و ثبت نمیشود.
حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتگو با «خبرآنلاین» گفت: «من در نامهای به رییسجمهور هشدار دادم و خواستم مرزها را ببندند. رییسجمهور ما را به وزیر بهداشت و وزیر کشور ارجاع دادند اما متاسفانه وزارت کشور نتوانست محدودیتهای جدی در سیستان و بلوچستان ایجاد کند.»
ستاد ملی کرونا، سرانجام از یازدهم تیر ماه، ورود مستقیم و غیر مستقیم مسافران از کشورهایی که با نوع مسری ویروس کرونا دست به گریبان هستند را ممنوع کرد.
این کشورها شامل هند، بوتسوانا، برزیل، اسواتینی، اسوتو، مالاوی، موزامبیک، نپال، افریقای جنوبی، اوروگوئه، زامبیا و زیمبابوه است.