با اعلام نام نرگس آبیار، کارگردان و نویسنده زن ایرانی، در بین اسامی جدید اعضای آکادمی علوم و هنرهای سینمایی «اسکار»، بسیاری از کاربران در شبکههای اجتماعی نسبت به این انتخاب واکنش نشان دادند.
آکادمی اسکار امسال از ۸۱۹ نفر برای عضویت در این انجمن سینمایی دعوت کرده است که در این فهرست تعدادی از سینماگران ایرانی، از جمله نرگس آبیار، نیز حضور دارند و این افراد پس از پذیرش دعوت، عضو رسمی آکادمی علوم و هنرهای سینمایی خواهند شد.
اما دعوت از نرگس آبیار برای عضویت در این آکادمی در حالی است که این کارگردان و نویسنده به عنوان یکی از چهرههای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات ایران شناخته میشود و این موضوع باعث شده است که بسیاری از کاربران ایرانی در توئیتر اسکار را برای انتخاب او مورد انتقاد قرار دهند.
حسین رونقی، زندانی سابق سیاسی، از جمله افرادی است که در رشته توئیتهایی با انتقاد از این آکادمی نوشت که «نرگس آبیار از مهمترین سینماگران و همراهان پروپاگاندای حاکم است.»
به آکادمی اسکار ایمیل میزنم و به دعوتی که از نرگس آبیار برای عضویت در آکادمی اسکار کرده اعتراض میکنم. حداقل کنشی که میتوانم انجام دهم.
— Hossein Ronaghi (@HosseinRonaghi) July 1, 2020
نرگس آبیار از مهمترین سینماگران و همراهان پروپاگاندای حاکم است.
او در ادامه توئیتهای خود با اشاره به بازدید نرگس آبیار از زندان اوین توضیح داد که این کارگردان از «معدود سینماگران وابستهای است که سال ۱۳۹۳ اجازه بازدید از زندان اوین را داشته و فیلمش در زندان اکران شده است. بازدیدی که با اعتراض ما در بند ۷ زندان اوین همراه بود و اعتراضی که منجر به محدودیتها و ممنوعالملاقاتی من برای یک ماه شد.»
همچنین برخی از کاربران نیز تصاویری از نرگس آبیار در کنار الهام چرخنده، دیگر بازیگر نزدیک به حکومت ایران، را در زمان دیدار با رهبر جمهوری اسلامی منتشر کردند.
تا جایی که میشه باید به عضویت نرگس آبیار در آکادمی اسکار اعتراض کرد! نباید اجازه داد کسی که در سرکوب و پروپاگاندای جنایتکارترین نظام نقش داشته، هزینه کاراش رو نده.
— Abtin (@abtiiiiin) July 1, 2020
پ. ن: ملاقات نرگس آبیار با علی خامنهای بعد از عمل. pic.twitter.com/UNifERCB3c
گفته میشود که محمدحسین قاسمی، همسر نرگس آبیار که معمولا تهیهکنندگی کارهای این کارگردان ایرانی را نیز برعهده دارد، رابطه نزدیکی با نهادهای امنیتی دارد.
چی شد که اسکار اینجوری شد #نرگس_آبیار pic.twitter.com/Bw4evUg5hE
— Nader Alef (همتاب) (@Nadereslamipoor) July 2, 2020
براساس فهرست منتشر شده، ستار اورکی (آهنگساز)، علی عباسی (کارگردان ایرانی- دانمارکی)، سمیرا مخملباف (کارگردان)، نرگس آبیار (نویسنده)، و الهام شاکریفر (مستندساز)، اعضای جدید ایرانی آکادمی اسکار هستند.
از جمله ساختههای این فیلمساز مورد حمایت حکومت میتوان به فیلم «شبی که ماه کامل شد» در سال ۹۷ اشاره کرد. این فیلم با موضوعی در ارتباط با عبدالمالک ریگی ساخته شده و روایت اصلی آن متمرکز بر زندگی عبدالحمید ریگی، برادر عبدالمالک ریگی و ازدواج او است. همچنین جزئیاتی از زندگی خانواده ریگی برای اولین بار در این فیلم بیان میشود.
پیش از این فیلم «نفس» به کارگردانی نرگس آبیار به عنوان نماینده ایران در نوزدهمین دوره جوایز سینمایی اسکار معرفی شده بود.