بخش انگلیسی صدای آمریکا - وزارت دادگستری ایالات متحده پنجشنبه با طرح شکایتی از فیسبوک، این غول شبکههای اجتماعی را به دلیل استخدام کارکنان خارجی با دستمزدهای کمتر، به تبعیض علیه نیروی کار آمریکایی متهم کرد.
بسیاری از این کارمندان موقت که به گفته وزارت دادگستری ایالات متحده در اولویت استخدام فیسبوک قرار دارند، کارمندان خارجی هستند که ویزای کار موسوم به «اچ-۱بی» دریافت کردهاند.
این نوع ویزای کار به شرکتهای آمریکایی امکان میدهد که کارمندان خارجی را برای «مشاغل تخصصی» خاصی استخدام کنند.
به گفته منتقدان، برخی شرکتها به ویژه در حوزه فناوری از این برنامه ویزا برای استخدام کارمندان خارجی ارزانتر استفاده میکنند تا دستمزدهای کمتری نسبت به کارمندان آمریکایی به آنها بپردازند.
وزارت دادگستری ایالات متحده مدعی است که فیسبوک از بررسی درخواست متقاضیان واجد شرایط آمریکایی برای بیش از ۲۶۰۰ موقعیت شغلی در این شرکت، با متوسط حقوق سالانه ۱۵۶ هزار دلار سر باز زده است.
به گزارش نشریه «نیویورک تایمز»، شکایت وزارت دادگستری ایالات متحده پس از انجام تحقیقات مفصلی درباره روند استخدامی فیسبوک و بررسی پروندههای این شرکت مطرح میشود.
اریک اس دریبند، معاون دادستان کل بخش حقوق مدنی وزارت دادگستری، به نیویورک تایمز گفت: «پیام ما به کارمندان روشن است: اگر شرکتها با ارجحیت دادن غیرقانونی به دارندگان موقت ویزاهای کار، فرصتهای شغلی را از کارمندان آمریکایی دریغ کنند، وزارت دادگستری آنها را پاسخگو خواهد کرد.»
او در ادامه افزود: «پیام ما به تمامی کارفرمایان، از جمله بخش فناوری، روشن است: شما نمیتوانید هنگام جذب، مدنظر قرار دادن، و یا استخدام نیرو، به صورت غیرقانونی برای دارندگان موقت ویزای کار نسبت به کارمندان آمریکایی اولویت قائل شوید.»
دنیا رابرتز، سخنگوی فیسبوک، ضمن تأیید شکایت وزارت دادگستری ایالات متحده، از همکاری این شرکت در روند تحقیقات پرونده خبر داد.
او به خبرگزاری «رویترز» گفت که فیسبوک با ادعاهای شکایت مطرح شده مخالف است ولی در حال حاضر نمیتواند در این زمینه بیشتر توضیح دهد.
به نوشته نشریه نیویورک تایمز، مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیسبوک، با بیش از یکصد میلیارد دلار دارایی شخصی، سالها است که از حضور مهاجران برای کار در آمریکا، به ویژه در حوزه فناوری حمایت میکند.
به گفته نیویورک تایمز، او در سال ۲۰۱۳ نیز یک سازمان غیرانتفاعی تأسیس کرده است که برای استخدام مهاجران در آمریکا، به خصوص برای مشاغل بخش فناوری سهولت بیشتری ایجاد میکند.
شکایت جدید وزارت دادگستری آمریکا علیه فیسبوک، یکی از مشکلات دیگر شرکتهای فناوری در «سیلیکون ولی» است که در سالهای اخیر به دلیل نقض حقوق ضد انحصار، اقدامات ضد رقابتی، و نگرانی درباره حریم خصوصی، و محتوایی که به عقیده برخی توهین آمیز است، با انتقادات زیادی مواجه شدهاند.