لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۹

افزایش شیوع کرونا؛ کشورهای جنوب شرق آسیا از واکسن چینی به آمریکایی رو آوردند


واکسن‌های مدرنا و فایزر (آرشیو)
واکسن‌های مدرنا و فایزر (آرشیو)

نیویورک تایمز گزارش داد که آمریکا اخیرا به چندین کشور در جنوب شرقی آسیا که نسبت به اثربخشی واکسن‌های چینی تردید دارند، واکسن‌های آمریکایی عرضه کرده است.

در گزارش ۲۰ اوت نیویورک تایمز آمده است که تصور می‌شد واکسن‌های چینی به شیوع ویروس کرونا در آسیای جنوب شرقی پایان خواهد داد. ولی با افزایش موج ابتلا، کشورهای منطقه برای تهیه واکسن به سرعت به منابع دیگر روی آورده‌اند.

در تایلند، به شهروندانی که یک دز واکسن «سینوواک» چین زده‌اند، به فاصله سه یا چهار هفته،‌ واکسن آسترازنکا زده می‌شود. در اندونزی، به کارکنان بهداشت و درمان که دو دز واکسن سینوواک زده‌اند، یک دز تقویتی، یا بوستر، از واکسن مادرنا زده می‌شود.

وزیر بهداشت مالزی گفته است که بعد از تمام شدن موجودی، دیگر واکسن سینوواک وارد نخواهد کرد. حتی کامبوج، یکی از قوی‌ترین متحدان چین، برای کارکنان خط مقدم خود که واکسن‌های چینی زده‌اند، از واکسن آسترازنکا به عنوان دز تقویتی استفاده می‌کند.

نیویورک تایمز می‌نویسد کمتر جایی مثل آسیای جنوب شرقی از دیپلماسی واکسنی چین بهره مند شده است. این منطقه که ۶۵۰ میلیون نفر جمعیت دارد و با یکی از سریع‌ترین روند افزایش ابتلا روبرو بوده است، برای به دست آوردن واکسن از داروسازی‌های غربی، تلاش بسیار کرده بود.

«بریج کانسالتینگ»، یک شرکت تحقیقاتی مستقر در پکن، می‌گوید چین که مشتاق ایجاد حسن نیت بود، قدم پیش گذاشت و وعده داد ۲۵۵ میلیون دز واکسن تامین کند.

اما به گزارش نیویورک تایمز، شش ماه بعد مقامات چندین کشور آسیای جنوب شرقی در تاثیرگذار بودن واکسن‌های چینی، به ویژه در برابر گونه دلتا که به سرعت منتقل می‌شود، تردید دارند.

اندونزی، اولین کشوری که واکسن‌های چینی وارد کرد، اینک به مرکز اشاعه ویروس تبدیل شده است. دیگر کشورها از شرایط اهدای واکسن‌های چینی شکایت کرده‌اند.

به گزارش نیویورک تایمز، حالا که رابطه میان چین و آمریکا به دلایل مختلف، از جمله بر سر منشاء ویروس کرونا، تیره شده است، ناکامی واکسن‌های چینی فرصت دیپلماتیکی برای ایالات متحده به وجود آورده است.

در حالی که کشورهای آسیای جنوب شرقی از واکسن‌های چینی روگردان می‌شوند، اهدای واکسن فرصتی برای بهبود روابط آمریکا با کشورهای منطقه‌ است؛ کشورهایی که سال‌ها، در حالی که چین داشت نفوذ خود را گسترش می‌داد، مورد غفلت مقامات آمریکا قرار داشتند.

آمریکا همچنین تعهد کرده است که حدود ۲۳ میلیون دز واکسن را «بدون چشمداشت» به کشورهای منطقه اعطا کند. عبارت «بدون چشمداشت» اشاره‌ای تلویحی به شرایط چین است.

نیویورک تایمز می‌نویسد بسیاری از کشورهای منطقه، مشتاق هستند واکسن‌های غربی را که تاثیر بیشتری دارند، دریافت کنند.

XS
SM
MD
LG