دولت پرزیدنت بایدن از سرمایهگذاری ۱.۷ میلیارد دلاری برای کمک به ایالتها و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا به منظور تشخیص و مهار انواع جدید ویروس کرونا که به سرعت در این کشور در حال گسترش هستند، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کاخ سفید روز جمعه ۲۷ فروردین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که این سرمایه گذاری بخشی از طرح ۱.۹ هزار میلیارد دلاری رئیس جمهوری بایدن برای نجات اقتصادی آمریکا در همهگیری کرونا است.
اختصاص این مبلغ، به تلاش پژوهشگران در توالییابی ژنتیکی انواع جهشیافته ویروس که گام مهمی در تشخیص و مهار شیوع آنها است سرعت خواهد بخشید.
کاخ سفید در این بیانیه گفته است که گونه اصلی ویروس کرونا تنها نیمی از موارد کنونی ابتلا در آمریکا را تشکیل میدهد و نیمی دیگر از موارد ابتلا، شامل گونههای جدید و خطرناک این ویروس است.
در اوایل ماه فوریه، آزمایشگاههای سراسر آمریکا تنها حدود ۸ هزار گونه جدید در هفته را تعیین توالی میکردند. از آن زمان، دولت حدود ۲۰۰ میلیون دلار دیگر سرمایهگذاری کرده است تا این تعیین توالی ژنتیکی را به ۲۹ هزار نمونه در هفته برساند. با اختصاص بودجه جدید، این تلاشها بیشتر خواهد شد.
این سرمایهگذاری در سه بخش تقسیم خواهد شد: یک میلیارد دلار برای گسترش تعیین توالی ژنتیکی ویروسها، ۴۰۰ میلیون دلار برای تأسیس شش مرکز تحقیقاتی همهگیرشناسی ژنومی، و ۳۰۰ میلیون دلار برای احداث یک مرکز ملی بیوانفورماتیک که به ذخیره دادهها کمک خواهد کرد.
کاخ سفید گفته است که بخش نخست بودجه در اوایل ماه مه توزیع خواهد شد.
یک مقام کاخ سفید روز پنجشنبه گفت ایالات متحده در حال آمادهسازی برای این سناریو است که پس از واکسیناسیون اولیه، افراد واکسینه شده مجبور شوند پس از ۹ تا ۱۲ ماه، دوباره واکسن بزنند.
پیشتر، مدیر اجرایی فایزر گفته بود که ممکن است افراد پس از ۱۲ ماه، به یک دز سوم نیاز داشته باشند و یا واکسیناسیون سالانه انجام شود.