در حالی که انتخابات رياست جمهوری قرقيزستان پايان يافته است و آخرين شمارش آرا نشان می دهد المازبک اتامبايف، نخست وزير پيشين آن کشور، به رياست جمهوری انتخاب شده است، برخی از نامزدهای اپوزيسيون ادعا می کنند در انتخابات، تقلب شده است.
به گزارش کميسيون مرکزی انتخابات قرقيزستان ۵۸ درصد مردم آن کشور در انتخابات شرکت کرده اند.
مردم قرقيزستان روز يکشنبه برای انتخاب رييس جمهوری آن کشور به پای صندوق های رای رفتند و پس از بسته شدن صندوق ها شمارش آرا آغاز شد.
شانزده نامزد در نخستين انتخابات پس از قيام خونين آوريل سال ۲۰١۰ قرقيزستان رقابت کردند ولی آمار نشان می داد سه نفر از آنان محبوبيت بيشتری دارد. گزارش ها حاکی از آن بود که المازبک اتامبايف، نخست وزير پيشين و تاجر ثروتمند اهل شمال قرقيزستان که از طرف مسکو حمايت می شود، پيشرو انتخابات است. ولی کامچيبک تاشيف، وزير پيشين انرژی و اداخان مادومارف، رييس پيشين پارلمان که هر دو از اهالی جنوب کشور و ناسيوناليست هستند دو رقيب عمده وی بودند. رزا اوتانبايوا، رييس جمهوری فعلی، در اين انتخابات شرکت نکرد.
پس از بسته شدن صندوق های رای برخی از نامزدهای انتخاباتی ادعا کردند تخلفاتی در انتخابات صورت گرفته و المازبک اتامبايف را عامل آن خواندند.
قيام مردم قرقيزستان در سال ۲۰١۰ به خشونت های فرقه ای قرقيزها و ازبک های جنوب کشور دامن زد. صد ها نفر طی چند هفته کشته و زخمی شدند و هزاران ازبک با عبور از مرز به ازبکستان گريختند. اين قيام سرانجام به سرنگونی قرمانبک باقيف، رييس جمهوری وقت قرقيزستان، که به تقلب در انتخابات رياست جمهوری متهم شده بود انجاميد.
قرقيزستان کشوری مسلمان، فقير و ناآرام با جمعيت حدود ۵ ميليون نفر است. روسيه و ايالات متحده که در قرقيزستان پايگاه نظامی دارند از بی ثباتی و قاچاق مواد مخدر در آن کشور و اشاعه اسلامگرايی افراطی از افغانستان به آن نگرانند.