لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۷

کنفرانس تغییرات جوی در دوحه آغاز به کار کرد


مذاکرات تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، در دوحه پایتخت قطر آغاز به کار کرد.

تنها چند هفته ديگر به انقضای پيمان کيوتو باقی مانده و قرار است جايگزين آن در این اجلاس به بحث گذاشته شود. با اينحال فقط معدودی از ناظران پیش بینی می کنند که پيمان جديدی در دوحه منعقد شود.

نمايندگانی از ١۹٠ کشور عازم دوحه شده اند تا قرارداد جديدی برای مقابله با گرمايش زمين وضع کنند. پيمان کيوتو که در که در سال ١۹۹۷ به امضا رسيد تا پايان سال جاری ميلادی منقضی می شود. اين پيمان تعهداتی الزام آور برای کشورهای صنعتی دربر داشت تا انتشار گازهای گلخانه ای را به طور متوسط پنج درصد کاهش دهند.

اما به نظر ديتر هلم، استاد سياست انرژی در دانشگاه آکسفورد، اين پيمان از هر جهت شکست خورده است.

پروفسور ديتر هلم می گويد: پيمان کيوتو عملا تفاوتی در رشد توليد گازهای گلخانه ای در سطح جهانی ايجاد نکرد.

هلم می گويد: نقص اصلی پروتکل کيوتو در جايی است که تنها کسری از توليد گازهای گلخانه ای در کل جهان را پوشش می دهد. چون غرب در حال حاضر عمدتا صنعتی شده است.

پروفسور ديتر هلم می افزايد: ما بايد روی مصرف کربن ماليات بگذاريم که شامل واردات کربن هم بشود. بنابراين بايد هزينه کربنی را که در غرب توليد می کنيم، بدهيم و بقيه دنيا هم همينطور.

در اجلاس آب و هوايی سال گذشته در شهر دوربان آفريقای جنوبی، نمايندگان کشورها نتوانستند برسر قراردادی جديد پس از کيوتو به توافق برسند، و تنها متعهد به يک توافق قانونی تا سال ۲٠۱۵ شدند.

بسياری از کارشناسان و ناظران به اجلاس امسال در دوحه قطر هم خوشبين نيستند.

دانشمندان می گويند گرمايش زمين در حال حاضر اثر خود را نشان داده است. بانک جهانی در اين ماه هشدار داد که جهان احتمالا تا پايان قرن بيست و يکم، ۳ تا ۴ درجه سانتيگراد گرمتر می شود. در نتيجه تغييرات شديد آب و هوايی احتمالا عادی خواهد شد.
XS
SM
MD
LG