وزیر امور خارجه کویت اعلام کرده است که این کشور «با نگرانی» تهدیدهای جمهوری اسلامی درباره بستن تنگه هرمز را دنبال میکند.
به گزارش رویترز، خالد جارالله گفته است کویت با «نگرانی» مواضع ایران را درباره بستن تنگه هرمز دنبال میکند و همواره امیدوار است «منطقه خاورمیانه از چنین تنشهایی دور» باشد.
مقامهای جمهوری اسلامی پس از تحریمهای نفتی علیه ایران از سوی دولت آمریکا چندین بار اعلام کردهاند که اگر ایران قادر به صدور نفت نباشد، به دیگر کشورها هم اجازه نخواهند داد از تنگه هرمز برای انتقال نفت استفاده کنند.
تنگه هرمز یک گذرگاه عمده برای تجارت نفت به شمار می رود، به طوری که حدود ۲۰ درصد نفت خامی که از مسیر آبراههای جهان معامله می شود و بخش عمده نفت صادراتی عربستان از تنگه هرمز عبور میکند.
یک سخنگوی فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا پیش از این گفته بود که ایالات متحده و متحدانش متعهد به حفظ آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز هستند؛ اما به گزارش آسوشیتدپرس، او درباره جزئیات توضیحی نداده بود.
یک مقام ارشد دولت ایالات متحده هم پیشتر گفته بود تهدید جمهوری اسلامی برای بستن تنگه هرمز در صورت عدم امکان صادرات نفت، «ناموجه» و «غیرقابل قبول» است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران زمستان گذشته گفته بود در صورتی که ایران قادر به صدور نفت نباشد، به دیگر کشورها اجازه نخواهد داد که «نفت را از اینجا ببرد و صادر کند.»
تابستان سال گذشته و پس از اعلام اینکه دور دوم تحریمهای ایالات متحده علیه ایران شامل صادرات نفت و گاز ایران خواهد شد، حسن روحانی تهدید کرده بود که در صورت قطع صادرات نفت ایران «تنگههای زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنها است.»
این سخنان روحانی با واکنش مثبت و تحسین رهبر ایران و همچنین قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران مواجه شده بود.