لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۳۶

کابوس «K» استریت، خیابانی در قلب پایتخت آمریکا


کابوس «K» استریت، خیابانی در قلب پایتخت آمریکا
کابوس «K» استریت، خیابانی در قلب پایتخت آمریکا

اگر تروریستها به بمب اتمی دست یابند و آن را در تقاطع خیابان K و خیابان شانزدهم، چند تقاطع مانده به کاخ سفید، منفجر کنند چه خواهد شد؟ دولت آمریکا در ارزیابی ای تخیلی چنین پاسخ می دهد: در این انفجار هر آنچه تا شعاع حدود یک کیلومتری محل انفجار قرار داشته باشد، نابود خواهد شد. نوری خیره کننده تا فاصله بیست کیلومتری، همه چشمها را، از جمله چشم رانندگانی را که در اتوبان کمربندی شهر رانندگی می کنند، به طور موقت کور خواهد کرد. انفجار در مدت ده ثانیه شیشه ها را تا فاصله پنج کیلومتری خرد خواهد کرد و ابری رادیواکتیو به سوی بالتیمور، در شمال واشنگتن دی سی به راه خواهد افتاد.

و نتیجه ای حیرت انگیز: درست اندکی دورتر از مرکز فاجعه، ادامه زندگی پس از انفجار کاملا امکان پذیر است.

ساختمانهای کنگره آمریکا، دیوان عالی کشور، بنای یادبود واشنگتن، بناهای یادبود لینکلن و جفرسون، و پنتاگون در سوی دیگر رود پوتومک، در «منطقه کمتر آسیب دیده» قرار خواهند گرفت. خسارت در این بناها در حد شکستن شیشه ها و جراحتهای جزئی خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، چندی پیش دولت آمریکا بر اساس فرضی تخیلی پژوهشی انجام داد تا معلوم کند: چه خواهد شد اگر تروریستها به اندازه کافی مواد هسته ای برای ساختن یک بمب هسته ای ۱۰ کیلو تنی ـ یعنی حدود ۵ هزار برابر قوی تر از قدرت انفجاری کامیونی که ساختمان فدرال شهر اکلاهما را در سال ۱۹۹۵ ویران کرد ـ به دست آورند. پاسخ این پژوهش که مدتها از نظر دور مانده بود این است: شهر از روی نقشه ناپدید نخواهد شد.

رندی لارسن، افسر بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و مدیر و بنیان گذار موسسه امنیت ملی به خبرگزاری اسوشیتد پرس می گوید: «دنیا به آخر نمی رسد. این سناریو از مقوله جنگ سرد نیست.»

براساس این پژوهشِ دولت آمریکا، مهم ترین تفاوت بین این فاجعه با کابوسِ فرو ریختن بمبهای ICBM (موشک های بالیستیک میان قاره ای)، که به دوران حکومت اتحاد شوروی پیشین مربوط می شود، اندازه و ابعاد انفجار است.

در جنگ سرد، وحشت از فرو ریختن بمبهای ئیدروژنی از فراز آسمان وجود داشت و این ربطی به منفجر شدن یک بمب کوچک در خیابان نداشت.

برایان مایکل جنکینز، مشاور ارشد رئیس جمهور در موسسه راند می گوید: «تصاویری که در ذهن ما از جنگ اتمی وجود دارد یا به هیروشیما و ناگاساکی بر می گردد یا به مناظری که در فیلمها درباره جنگ سرد دیده ایم.» او می افزاید:« اگر تصور کنید که شهر از صفحه روزگار و ازصحنه زمین محو خواهد شد، نه این طور نیست.»

این پژوهش با عنوان «عوامل اصلی که باید در واکنش به تروریسم هسته ای در نظر گرفت» در ماه نوامبر (آبان) گذشته در اداره امنیت ملی و اداره امنیت ملی هسته ای تهیه شد. با آن که دولت آن را «فقط برای مصرف دولتی» در نظر گرفته و بر اینترنت قرار نداده بود ، اما چند ماه بعد بر وب سایت سازمانهای علمی و دولتی نمایان شد.

در حمله تخیلی که در این پژوهش مورد نظر قرار گرفته، دامنه انفجار از چمن جنوبی کاخ سفید تا محل ساختمانهای اف بی آی را دربر خواهد گرفت و در جا بیش از ۴۵ هزار کشته و ۳۲۳ هزار مجروح خواهد داد.

در این پژوهش پیش بینی شده که «در منطقه انفجار تقریبا همه ساختمانها با خاک یک سان خواهند شد و موجود زنده ای از آن جان به در نخواهد برد.» در این پژوهش آمده است که به دلیل تشعشات ناشی از انفجار، منطقه انفجار تا چندین روز «منطقه ممنوع» اعلام خواهد شد و ابری قارچی به ارتفاع ۸ کیلومترـ که برای چند دقیقه شکل خود را حفظ خواهد کرد ـ بر فراز شهر قرار خواهد گرفت.

این پژوهش می گوید قربانیان وحشت زده خواهند کوشید از محوطه بگریزند اما قرار گرفتن در هوای آزاد آنان را ظرف چند دقیقه در معرض میزان مرگباری از اشعه رادیو اکتیو قرار خواهد داد. توصیه دولت به کسانی که تا شعاع ۸۰ کیلومتری انفجار قرار دارند چنین است: از راه پلکان به زیرزمین ها و پارکینگ ها بروید و همان جا بمانید. به گفته متخصصان پس از حدود هفت ساعت تشعشع به طرز چشم گیری پراکنده خواهد شد. اگر از بیرون به داخل خانه می روید پیراهنهای رو و کفش هایتان را در آورید و موهایتان را به دقت برس بزنید تا ذرات ناشی از انفجار را از خود بتکانید.

انتظار می رود که دولت آمریکا پس از این حمله هشدارهایی از طریق رادیو، تلویزیون، ایمیل، پیامک و شبکه های اجتماعی مانند توییتر و فیس بوک ارسال کند.

در این پژوهش حرفی از علت انتخاب محل انفجار، چگونگی دست یابی تروریستها به بمب اتمی و نیز امکان وارد کردن آن به پایتخت آمریکا، با وجود دستگاههای اشعه یاب و دیگر فن آوریهای ویژه این گونه حملات، سخنی به میان نیامده است.

این پژوهش در حالی منتشر شد که رهبران ۵۰ دولت جهان ، ازجمله رئیس جمهوری آمریکا، برای شرکت در اجلاس امنیت هسته ای در کره جنوبی گرد آمده بودند تا بر شیوه های کنترل مواد اتمی و جلوگیری از افتادن آن به دست تروریستها گفت و گو کنند. در جریان این اجلاس، باراک اوباما، روز سه شنبه، یخهای فترت چهارماهه روابط آمریکا با پاکستان در سطوح عالی را شکست تا با یوسف رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان در باره خطر تروریسم هسته ای مذاکره کند.

انتقال فن آوری تولید سلاح هسته ای به گروههای غیر مسئول و تروریست یکی از نگرانیهای عمده کشورهای غربی درقبال دست یابی ایران به سلاح اتمی است. جمهوری اسلامی همواره می گوید قصد تولید بمب اتمی ندارد.

Link:

http://www.google.com/imgres?hl=en&client=firefox-a&hs=x3I&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1912&bih=825&tbm=isch&prmd=imvnsu&tbnid=2lDSVWc_DmBgWM:&imgrefurl=http://www.washingtonpost.com/local/thinking-the-unthinkable-govt-considers-effects-of-nuclear-terror-attack-in-washington/2012/03/27/gIQAYWbddS_story.html&docid=MP3zhbbDRDAwiM&imgurl=http://www.washingtonpost.com/rf/image_606w/2010-2019/Wires/Online/2012-03-27/AP/Images/Nuclear%252520Terrorism%252520Study.JPEG-0c4f2.jpg&w=606&h=386&ei=ElNzT8e1JejC2wWM_YzgDg&zoom=1&iact=hc&vpx=263&vpy=145&dur=783&hovh=179&hovw=281&tx=144&ty=84&sig=115065046052583189299&page=1&tbnh=94&tbnw=147&start=0&ndsp=53&ved=1t:429,r:1,s:0

XS
SM
MD
LG