لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۸

ماجرای تانک‌های آمریکایی در وسط شهر سئول چیست؛ روایتگر روزهای سخت جنگ


بخش فارسی صدای آمریکا، سئول - از این تانک‌های آمریکایی که در مرکز شهر سئول پارک شده‌اند به خوبی محافظت می‌شود تا آنها داستان جنگ کره و ورود یگان‌های زرهی آمریکا به این خیابان‌ها را بازگو کنند. آمریکا در جنگ علیه کره شمالی به سازمان ملل متحد و کره جنوبی کمک می‌کرد.

در تابستان سال ۱۹۵۰ نیروهای زمینی ایالات متحده فقط ۳۰ مایل قبل از رسیدن به سئول وارد عمل شدند و نبردی را آغاز کردند که در نتیجهٔ آن، نزدیک به ۳۴ هزار سرباز آمریکایی جان‌شان را از دست دادند.

با بالا گرفتن جنگ، ایالات متحده تانک‌ها و جنگ‌افزارهای سنگین بیشتری را به صحنهٔ جنگ کره فرستاد.

سرانجام پس از سه سال جنگ بسیار شدید، با یک پیمان ترک مخاصمه غرش موتور تانک‌ها نیز متوقف شد.

نمونه هایی از تانکهای آمریکایی ام-۴ شرمن در شهر سئول وجود دارد. در کل گفته می شود بیش از ۵۰۰ دستگاه تانک شرمن آمریکایی است که بیش از ۶۵ سال پیش علیه تانک‌های کره شمالی در جنگ شرکت کردند.

بسیاری از مردم این را درک نمی‌کنند که امروز با گذشت ۶۵ سال، تانک‌های آمریکایی هنوز این‌جا در کره جنوبی در حالت آماده‌باش هستند.

دو سال پیش مردم کره جنوبی شاهد جا‌به‌جایی بیش از صد دستگاه تانک آمریکایی از مرز کره شمالی به اردوگاه «هامفریز» بودند. این پایگاه، که بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا در خارج از این کشور و تقریبا به اندازه واشنگتن دی سی است،‌ در فاصلهٔ ۶۰ مایلی مرز کره شمالی قرار دارد و در صورت وقوع یک حمله، از تیررس توپخانهٔ کره شمالی خارج خواهد بود.

نظامی‌شده‌ترین مرز جهان همچنان یک منطقهٔ جنگی و بسیار پرتنش است.

پس تعجب ندارد که نشست آیندهٔ بین دو کره در سراسر جهان به دقت زیر ذره‌بین قرار دارد و موضوع مذاکره پرزیدنت ترامپ و نخست وزیر ژاپن نیز بوده است.

آقای ترامپ پیشتر گفته بود: «من برای تلاش آنها جهت گفت‌و‌گو درباره پایان جنگ دعا می‌کنم. مردم نمی‌دانند که جنگ کره هنوز پایان نیافته است و همچنان ادامه دارد. آنها درباره پایان جنگ گفت‌و‌گو می‌کنند. آنها، در صورت حصول توافق قطعا از دعای خیر من برخوردار خواهند بود. من برای مذاکره در این زمینه برای‌شان دعا می‌کنم.»

ولی آیا وقتی کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، با مون، رئیس‌جمهوری کره جنوبی، و سپس با پرزیدنت دونالد ترامپ به مذاکره می‌نشیند، آیا می‌توان به او اعتماد کرد؟ ما این پرسش را با چندین تن از کارشناسان برجستهٔ کره جنوبی در میان گذاشتیم.

وانگ سونگ تائک، خبرنگار دیپلماتیک ارشد وای‌تی‌ان نیوز سئول، می‌گوید:«آیا کره جنوبی، ایالات متحده، یا جامعهٔ بین‌المللی می‌توانند به کیم جونگ اون اعتماد کنند؟ فکر نمی‌کنم. کیم، در این برههٔ زمانی، اعتبار اندکی دارد. هیچکس نباید صرفاً بر اساس سخنان کیم جونگ اون، سیاستگذاری کند. او گام‌هایی را برداشته و گفته است که نخست مکان‌های آزمایشهایهسته‌ای‌اش را تعطیل خواهد کرد، و سپس همهٔ آزمایشها را متوقف خواهد نمود. ولی او باید به جای حرف زدن در مورد آنچه که می‌خواهد انجام دهد، این را در عمل به ما نشان دهد.»

ژنرال (بازنشسته) کیم هی سانگ که رئیس مؤسسهٔ مطالعات امنیتی کره هم هست، می گوید: «مسئله، اعتماد یا عدم اعتماد شما به کیم جونگ اون نیست. مسئله، توانایی یا ناتوانی کیم برای کنار گذاشتن جنگ‌افزارهای هسته‌ای، حتی با وجود تمایل شخصی خود او، است. او چگونه می‌خواهد این موضوع را در قانون اساسی لحاظ کند؟ کره شمالی امروز زرادخانهٔ هسته‌ای‌اش را گواهی بر مشروعیت و نماد اقتدار خود می‌داند.»

لی سائه هوان از مؤسسهٔ مطالعات تأسیسات پدافندی کره می گوید: «بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که سر و کله زدن با کیم جونگ اون کار ساده‌ای نیست. ممکن است به نظر چنین بیاید که او قدرت را از پدرش به ارث برده است. اما وقتی به اقدامات کیم جونگ اون دقت می‌کنید، می‌بینید که او حرکت‌های هوشمندانه‌ای را انجام داده و تصمیمات جسورانه‌ای را گرفته است. ما باید شخصیت او را بررسی کنیم و از همه مهمتر این که باید مکان و چگونگی پرورش او را تحلیل کنیم.»

به گفتهٔ کارشناسان باید منتظر ماند و دید که آیا کیم جونگ اون به عهد خود پایبند می‌ماند یا نه. اما یک موضوع قطعی است – جهان امیدوار است که نشست‌های تاریخی پیش‌رو، سرانجام بر یک مناقشهٔ ۶۵ ساله نقطهٔ پایان بگذارد.

نسخه تلویزیونی این گزارش را اینجا ببینید:

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG