لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۶

مايکل هيدن: کره شمالی چاره ای جز اعتراف به شکست پرتاب ماهواره به فضا نداشت


مايکل هيدن: کره شمالی چاره ای جز اعتراف به شکست پرتاب ماهواره به فضا نداشت
مايکل هيدن: کره شمالی چاره ای جز اعتراف به شکست پرتاب ماهواره به فضا نداشت

دولت کره شمالی تعليق قرارداد تأمين مواد غذايی از طرف آمريکا را اقدامی خصمانه خوانده و هشدار داده در پاسخ به اين اقدام دست به تلافی خواهد زد. دولت آمريکا در اعتراض به اقدام روز جمعۀ پيونگ يانگ در ارتباط با پرتاب يک موشک دوربرد به فضا، اين قرارداد را به حال تعليق درآورده است.

تلويزيون دولتی کره شمالی روز چهارشنبه ساعاتی پيش از اين واکنش از طرف پيونگ يانگ، با انتشار بيانيه ای اعتراض شورای امنيت سازمان ملل متحد را در برخورد با پرتاب آزمايشی اين موشک ماهواره بر، غيرمنطقی خواند و بار ديگر تأکيد کرد که اجرای برنامه های فضايی مسالمت آميز، حق مسلم کره شمالی است.

اين کشور روز جمعه بدون اعتنا به اخطارهای پی در پی بين المللی و بدون توجه به اينکه از نظر آمريکا و ساير کشورها اين کار تخطی از ممنوعيتها و محدوديتهای مربوط به فعاليتهای موشکی و هسته ای قلمداد می شد، در ساحل دريای زرد دست به پرتاب يک موشک دوربرد زد. هرچند، اين مأموريت حدود دو دقيقه بعد از پرتاب به خاطر منفجر و متلاشی شدن موشک، ناکام ماند.

مقامهای کره شمالی هدف از پرتاب اين موشک را نصب يک ماهواره تحقيقاتی برای اهداف صلح آميز در مدار زمين به مناسبت يکصدمين سالگرد تولد کيم ايل سونگ، بنيانگذار جمهوری دموکراتيک خلق کره شمالی، عنوان کرده اند.

اما آمريکا و ساير منتقدين اين آزمايش را محمل و بهانه ای برای اقدامات بعدی پيونگ يانگ در راستای پرتاب موشکهای دوربرد حامل کلاهکهای هسته ای می دانند.

واشنگتن بلافاصله توافقنامه ماه فوريه را که قرار بود در ازای تعليق برنامه های موشکی و هسته ای پيونگ يانگ مواد غذايی شديداً مورد نياز آن کشور را تأمين کند، به حال تعليق درآورد.

روز دوشنبه گذشته، شورای امنيت سازمان ملل، از جمله چين، متحد نزديک کره شمالی، پرتاب اين موشک را محکوم کرد، آن را تخطی از قطعنامه های بازدارنده کره شمالی از انجام فعاليتهای موشکی و هسته ای دانست و از کميته تحريمهای خود خواست بر شدت اقدامات تنبيهی عليه کره شمالی بيافزايد.

وزارت امور خارجه کره شمالی نيز روز سه شنبه، در پاسخ، واشنگتن را صحنه گردان اين اعتراضها خواند و قول داد دست از برنامه های فضايی اش برندارد

مايکل هيدن، رييس سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا، سيا، می گويد کره شمالی هيچ چاره ای جز اعتراف به شکست اعزام ماهواره به فضا نداشته است.

هيدن همچنين گفت تصور نمی کند که اعتراف به شکست دليل بر شفاف و باز بودن کيم جونگ اون، رهبر جديد کره شمالی، نسبت به اسلاف خود باشد. پيشرفتهای تکنولوژی، حتی در محيط بسته ای مانند کره شمالی، به معنای آن است که از اين پس دور نگاه داشتن کامل مردم کره شمالی از خبرها ناممکن است وجلوگيری از دسترسی مردم به اطلاعات، برای مقامات کره شمالی بسيار دشوار شده است، به همين دليل ترجيح داده اند که برخلاف گذشته، به شکست خود در اجرای برنامه پرتاب ماهواره اعتراف کنند.

هيدن در عين حال به يک تئوری ديگر اشاره می کند و آن اينکه ممکن است آزمايش موشکی و گرفتن کمکهای غذايی از آمريکا در دوره زمامداری رهبر سابق برنامه ريزی شده باشد، و کيم جونگ اون قدرت جلوگيری از اجرای آنها را نداشته است.

XS
SM
MD
LG